• Nu besteld, in huis*
  • Snelle levering vanaf €4,50
  • Gratis retourneren (NL)

Mason Jars

Lees meer Toon minder

Masjon Jars zijn coole weckpotten die al sinds 1858 bestaan en waren de eerste glazen potten met een schroefdraad voor een deksel. Tegenwoordig worden de vintage Mason Jars echt overal voor gebruikt en zijn er veel leuke varianten ontstaan van het originele potje. Van drinkbeker tot drankdispenser of zelfs hanglampen. De Mason Jars zijn super hip en een hit op elk feestje. Zet een grote dispenser met limonade of een lekkere cocktail op tafel bij een tuinfeest of bruiloft en het is geheid een hit. Ben je op zoek naar meer Mason Jar inspiratie? Bekijk dan ons speciale Pinterest bord!

per pagina
5 items
Lees meer Toon minder

Mason jar uitvoeringen

De bekende mason jars zijn beschikbaar in verschillende formaten en uitvoeringen van meerdere fabrikanten. In ons assortiment vindt je de volgende mason jars:

Ball Mason Jars

De enige echte! Ball was één van de eerste Amerikaanse fabrikanten van mason jars en vandaag de dag nog steeds de bekendste. De Ball mason jars zijn voorzien van het prachtige karakteristieke Ball logo verwerkt in het glas. Ball heeft de grootste collectie glazen potten en bekers. Nu ook beschikbaar in prachtige gekleurde limited editions. 

Wide mouth vs regular mouth

De wide mouth jars hebben een opening met een diameter van 7,5 cm.  De regular mouth jars hebben een diameter van 6 cm. De regular mouth zijn daarom het populairst als drinkbeker en de wide mouth meer als potje waar je de lekkerste smoothies en desserts in kan serveren. Let bij het uitkiezen van de deksel goed op het type mouth zodat je er zeker van bent dat ze zullen passen.

De inhoud van de potten wordt uitgedrukt in OZ (ounce to mililiter). 1 OZ is 29,57 ml.  De 16 OZ versie heeft dus een inhoud van ongeveer 475 ml.