Wij leven in een bizarre tijd door de aanwezigheid van het Coronavirus in ons land. Ben jij bijna jarig? Dan is je jarig voelen misschien een lastige opgave. Ik heb hier wat tips voor je om je tóch echt jarig te laten voelen!

Wij houden de richtlijnen van de Rijksoverheid aan.

Versier het huis to the max

Wij zullen Partydeco niet zijn als we beginnen met het volgende: versier het huis to the max om jou extra jarig te laten voelen! Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Deze gevleugelde uitspraak is in deze tijd heel erg raak. Hang slingers op in het huis en er is gelijk een feestelijke sfeer! Ballonnen horen er natuurlijk ook bij. Versier het huis éxtra leuk met gezellige honeycombs, mooie paper fans en om echt helemaal goed uit te pakken: een sprankelende backdrop!

Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco
Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco
Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco

Bestel jouw favoriete taart en laat deze bezorgen

Als je jarig bent, hoort daar taart bij. Quarantaine of niet! Bestel jouw favoriete taart bij de (lokale) bakkerij (#supportyourlocal). Vaak bezorgen bakkers aan huis. Maak de taart extra feestelijk door ‘m te versieren met de leukste taartversiering. Taarttoppers, kaarsjes, prikkers…wij hebben het allemaal. Ga je liever voor cupcakes? Deze kunnen ook heel leuk versierd worden! Lees onze blog over de leukste cupcake versiering.

Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco

Trek je feestelijke outfit aan

Een mooie outfit als niemand je ziet? Ja! Je zal merken als jij je favoriete, feestelijke outfit aantrek je zelf ook een stuk vrolijker bent! Zet er een leuk feesthoedje bij op en het feest kan beginnen.

Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco

Videocalls met jouw familie en besties

Helaas kunnen niet al jouw vrienden en familie fysiek langskomen op jouw verjaardag. Wat kan er wel? Je kan bellen of nog leuker…videobellen! Virtuele visite dus. Je hebt tegenwoordig allerlei mogelijkheden om elkaar toch even (virtueel) te zien. Maak er samen een feestje van! Wat betreft de apps zou ik de volgende 3 aanraden:

Je kunnen kiezen voor Whatsapp. Het enige nadeel hiervan is dat je met maximaal 4 personen tegelijk kan videobellen. Of ga voor FaceTime, hier kunnen maximaal 32 personen aan toegevoegd worden! Hiervoor moet je wel over een Apple apparaat beschikken. Ook zou je Skype kunnen gebruiken met een maximum van 50 personen. Hiervoor moet je wel een account aanmaken. Wil je maar 1 videocall houden? Dan raad ik Skype aan.

Idee: breng jouw favo taart (of een punt van jouw zelfgebakken taart) of cupcake bij jouw dierbaren langs door het voor de deur neer te zetten. Hang er bijvoorbeeld een kaartje aan met de tekst: “vanmiddag om 14:00 uur videobellen voor mijn verjaardag via Skype!”. Op deze manier eet je toch met iedereen een taartje of cupcake voor jouw verjaardag. Dit kan natuurlijk ook een proostmoment zijn met een lekkere prosecco o.i.d. Je kan het zo gek niet bedenken!

Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco

Een virtueel spelletje spelen

Ook een leuke activiteit: online een spelletje spelen! Wel samen met je familie en vrienden natuurlijk. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden! Zo is er Heads Up! Dit is een onlineversie van 30 seconds, nét even wat anders, maar net zo leuk! Rummikub, een lekker ouderwets potje rummicup. Maar dan wel online! Of misschien Truth or Dare, dit is een spelletje voor iedereen. De spelregels zijn niet ingewikkeld en het is ook nog een super gezellig! Wat dat je van Evil Apples vs. Humanity? Dit virtuele spel is gebaseerd op Cards against Humanity. Hoe werkt het? Bij dit spel krijg je een kaart te zien. Op deze kaart staat een onafgemaakte zin, het is de bedoeling dat je deze zin aanvult. Je hebt alleen keuze uit je eigen kaarten… en op deze kaarten staan alleen maar gekken dingen. Dat wordt lachen geblazen! Ben je een echte muziekfanaat? Dan is Songpop 2 echt wat voor jou. Bij deze game moet je een liedje raden en speel je tegen iemand anders. Een echte competitie dus. En als laatste: Wou you Rather & Dillemas. Bij deze app krijgen jij en vrienden lastige situaties of dilemma’s voorgeschoteld. Je hebt altijd de keuze uit twee opties. Bijvoorbeeld: Je hebt de rest van je leven altijd een rok aan of je spreekt de rest van je leven elke vrouw aan met Fraulein... kies jij maar.

Ga op raamvisite

Toch liever iemand in het echt zien? Dan is raamvisite een optie! Waarschijnlijk krijg je cadeautjes opgestuurd, maar hoe leuk is het als de ontvanger zelf het cadeautje kan afgeven en kan zien hoe jij deze open maakt met een raam ertussen?

Bestel jouw favoriete voedsel

Zin in pasta? Pizza? Of allebei? Ik zeg doen! Je ben tenslotte jarig, dan mag je jezelf best verwennen! Bestel lekker jouw favoriete gerecht. Of ga zelf aan de slag in de keuken, als je daarvan houdt. Neem nog een lekker stukje taart na, anders komt die taart nooit op… 😉

Ken je iemand die jarig is in de quarantaine tijd?

Niet zelf jarig, maar ken je wel iemand die jarig is in deze tijd? Ook jij kan er voor zorgen dat jouw vrienden of familie zich jarig voelen op zijn of haar verjaardag! Hoe dan? Stuur een cadeautje naar de jarig op met een leuke folieballon gevuld met helium erbij! Zo voelt de jarige zich echt jarig. Of een gepersonaliseerd cadeau, ook heel erg leuk om te geven! Let op: vul tijdens het bestellen bij de adresgegevens van de jarige (de ontvanger) in!

Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco
Jarig tijdens quarantaine? Zo voel je je toch jarig!, weddingdeco

Veel succes met het voorbereiden van je verjaardag! Ik hoop dat jullie er toch wat feestelijks van maken. Laten jullie in de reacties weten hoe jullie het aangepakt hebben?