Binnenkort staan Sint en Piet weer op de kade om de schoenen van de zoetste kinderen te vullen met cadeautjes en lekkernijen. Om de feeststemming compleet te maken, is het belangrijk om je huis te versieren. Speciaal hiervoor hebben we te gekke items bij Partydeco.nl om je huis Sinterklaas ready te maken. Lees dus snel verder om alvast inspiratie op te doen voor je Sinterklaas decoratie!

Sfeervolle Sinterklaas versiering

Tijdens de Sinterklaasperiode is het versieren van je huis een zeer geliefde traditie als je jonge kinderen hebt. Ballonnen, een Sinterklaas slinger of raamstickers, we hebben alles om je huis klaar te maken om Sint en Piet te verwelkomen.

Een echte kleurrijke Sinterklaas slinger zorgt ervoor dat je de magie van het sinterklaasfeest door heel je huis kan verspreiden. Houd je kindje van ballonnen? Dan is een folie ballon een echte eyecatcher om op te hangen door hem te vullen met helium, waardoor hij 1 tot 2 weken blijft zweven.

Om ervoor te zorgen dat het paard van Sinterklaas jouw huis niet per ongeluk overslaat, is een raamsticker een echte musthave. Het leuke is dat je onze raamstickers kan personaliseren met de naam van je kindje of kinderen. Hierdoor weet de Sint dat hij aan het juiste adres is en de goede cadeautjes door de schoorsteen bezorgt.

Welkom Sint en Pieten slinger. Folie ballon met Welkom Sint & Piet tekst. Raamstickers in Sinterklaas thema.

Zo maak je Pakjesavond een knallend feest

Cadeautjes open maken tijdens Pakjesavond is pas echt af wanneer ieder cadeau voorzien is van de juiste naam. Speciaal hiervoor kun je gebruik maken van de cadeau stickers in het Sint en Pieten thema, waarmee je op een leuke manier de ontvanger kunt verrassen.

Heb je de traditie om tijdens Pakjesavond samen te eten of lekker hapjes op tafel te zetten? Dan zijn Sint en Pieten bordjes perfect om de tafel te decoreren. Dit voegt een vrolijke en kleurrijke sfeer toe aan je Sinterklaasviering. Maak je tafel decoratie helemaal af met de Welkom Sint en Pieten servetten!

Tijdens Pakjesavond kan een Sint of Piet diadeem niet ontbreken, want dit is de perfecte accessoire voor kinderen en volwassenen om in de Sinterklaasstemming te komen.

Maken jullie thuis juist een Sinterklaas surprise voor elkaar? Dan kun je op Partydeco.nl veel items vinden om van je surprise een echte verrassing te maken.

Stickers voor op je Sinterklaas cadeau om de naam van iemand op te schrijven. Tafel decoratie in Sinterklaas thema. Pieten diadeem met veren.

Leukste Sinterklaas items voor op een lekkernij

Voor de echte keukenprinsessen en -prinsen is een Sinterklaas taarttopper een leuke manier om je taart om te toveren en er een sfeervolle Sinterklaas finishing touche aan te geven. Ben je geen taartenbakker, maar houden je kinderen juist meer van cupcakes of gevuld speculaas? Dan zijn de Sinterklaas prikkers een echte musthave om de lekkernijen nog feestelijker te maken!

Taarttopper in de vorm van de stoomboot. Cupcake prikkers met sinterklaas thema.

Smullen tijdens Pakjesavond met een speculaastaart

Tijdens Pakjesavond kun je je gasten zeker verwennen met een heerlijke speculaastaart. Lees snel verder voor het recept. Leuk om te combineren met een taarttopper!

De ingrediënten:

  • Taartvorm
  • 200 gram speculaaskoekjes
  • Bakpapier
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 250 ml zure room
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zak kruidnoten

Volg deze stappen om de taart te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een taartvorm in of plaats bakpapier op de bodem.
  2. Verkruimel de speculaaskoekjes in een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
  3. Meng de fijngemaakte speculaaskoekjes met de gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig op de bodem van de taartvorm om de speculaasbodem te vormen. Laat de speculaasbodem afkoelen in de koelkast.
  4. Klop de roomkaas en suiker in een grote kom samen tot het glad en romig is. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract en de speculaaskruiden. Meng dit goed door na elk toegevoegd ingrediënt.
  5. Giet het roomkaasmengsel over de afgekoelde speculaasbodem in de taartvorm.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot het midden stevig is.
  7. Terwijl de taart bakt, meng je de zure room, suiker en vanille-extract voor de topping in een kom.
  8. Haal de taart uit de oven en laat deze eerst 10-15 minuten afkoelen. Giet dan het zure roommengsel over de taart en verspreid het gelijkmatig.
  9. Zet de taart terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.
  10. Laat de taart volledig afkoelen en zet hem vervolgens enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  11. Top de taart af met een paar kruidnootjes of speculaaskruiden ter decoratie en snijd de speculaastaart in stukken. Tijd om te smullen!

Deze speculaastaart zal een heerlijke toevoeging zijn aan je Pakjesavond tijdens Sinterklaas!