Kerstmis staat voor de deur en dat betekent dat je de kerstboom versiering weer uit de kast kan trekken! Een van de hoogtepunten van de feestdagen is het versieren van de kerstboom. Of je nu een traditionele look nastreeft of iets volledig unieks wilt creëren, hier is de gids om je te helpen bij het transformeren van je boom!

Een neppe of echte kerstboom?

Het kiezen tussen een neppe of echte kerstboom is een jaarlijks terugkerend dilemma voor veel mensen tijdens de feestdagen. Beide opties hebben hun eigen charme en overwegingen. Een neppe kerstboom kan een duurzame keuze zijn, omdat deze herbruikbaar is en jarenlang mee kan gaan. Bovendien zijn neppe bomen vaak gemakkelijker te onderhouden, zonder de naalden die echte bomen kunnen laten vallen. Aan de andere kant kan een echte kerstboom een unieke en nostalgische sfeer toevoegen aan de feestdagen, met de geur van vers dennenhout die je huis vult. Heb jij je keuze gemaakt? Dan kun je aan de slag gaan met het versieren van je boom!

Het versieren van je kerstboom wordt nog makkelijker met de volgende stappen:

1. Start met een plan

Ga jij je kerstboom versieren? Bedenk dan eerste een duidelijk thema om van je kerstboom versiering een geheel te maken. Wil je een klassieke uitstraling met rood en goud of ga je voor een unieke aanpak met gekleurde kerstballen? Een duidelijk plan zal je helpen bij het selecteren van de juiste Kerst ornamenten en decoraties. Net als vorig jaar zijn er een aantal thema's die helemaal trending zijn op dit moment. Lees snel verder om erachter te komen welke dat zijn!

Trendy kerstboom thema's van 2023:

  • Minimalistische kerstboom: Houd jij ervan om je boom rustig te houden, dan is dit echt een thema voor jou! Bij een minimalistisch thema wordt er vooral gebruik gemaakt van stijlvolle en eenvoudige kerstboom versiering. Vaak omvat minimalistische kerstboom versiering subtiele ornamenten, zoals effen ballen in het wit, eenvoudige slingers, en misschien een paar houten decoratieve elementen voor een neutrale uitstraling.
  • Metallic tinten kerstboom: Metallic kerstboom versiering voegt een vleugje glamour toe aan je kerstboom. Deze kerstboom is vaak gevuld van glanzende materialen zoals goud, zilver of koper, waardoor ze een schitterende uitstraling hebben. Met een mix van glinsterende ballen, glazen ornamenten en andere metallic accenten, word je kerstboom omgetoverd tot het sprankelende middelpunt in jouw huis.
  • Monochrome kerstboom: Monochrome kerstboom versiering brengt eenvoud in de feestdagen door gebruik te maken van een enkele kleur of tint. Deze trend creëert een samenhangende look met ornamenten, slingers en verlichting die allemaal bij elkaar passen. Of je nu kiest voor rood, zilver, of roze, monochrome kerstdecoratie voegt een verfijnd tintje toe aan je kerstboom.
  • Kleurrijke kerstboom: Ben je meer van de gekke kleuren en grappige kersthangers? Dan is kleurrijke kerstboom versiering zeker iets voor jou! Een citroen, kerstman of flesje wijn kun je lekker door elkaar gebruiken. Bij deze trend is niks te gek en is het juist leuk om veel verschillende kersthangers te gebruiken. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je maar wilt, dat maakt je boom juist origineel.

2. Licht de weg

Begin met het plaatsen van de kerstverlichting. Wikkel de lichten diep in de boom voor een warme gloed. Het is handig om LED-lampjes te gebruiken, want deze zijn energiezuinig en stralen een helder licht uit. Zorg er ook zeker voor dat de lichten gelijkmatig zijn verdeeld. Vergeet ze niet te testen voordat je begint met decoreren. Nu kan het versieren echt beginnen!

3. De grotere kersthanger eerst

Hang de grotere kersthangers als eerste in de boom omdat deze het meeste plek innemen. Plaats ze strategisch in de boom, waar er ruimte is tussen de takken. Dit zorgt voor een goed gevulde boom aan het einde van het decoreren.

4. Kleine kersthangers en accenten

Nu is het tijd om de kleinere kersthangers toe te voegen in verschillende kleuren en vormen die passen bij je thema. Hiermee kun je goed de gaten in de boom opvullen wat zorgt voor een mooie balans. Heb je voor een kleurrijk thema gekozen? Dan kun je helemaal losgaan met veel verschillende kleine kersthangers en gekke kerstballen.

5. Slingers en linten

Vergeet ook zeker niet een leuke slinger toe te voegen in je boom. Wil je extra je kerstboom versieren? Dan zou je nog lintjes aan de takken kunnen hangen. Laat ze sierlijk naar beneden hangen en wikkel de slinger rond de boom voor een extra vleugje feestelijkheid.

6. De topper

Plaats de kers op de taart met een prachtige kerstboomtopper. Of je nu kiest voor een traditionele ster, engel, of iets anders, zorg ervoor dat het stevig op de top staat. Want je wilt niet dat deze naar beneden valt!

7. Originele kerstboomdecoratie

Breng wat extra warmte in je boom door enkele persoonlijke kersthangers toe te voegen. Denk aan handgemaakte creaties van de kinderen of kersthanger met speciale herinneringen. Dit geeft een echte persoonlijke touch aan je kerstboom.

8. Een laatste blik

Stap achteruit en bewonder het eindresultaat. Pas aan waar nodig om een gebalanceerde uitstraling te behouden. Laat de magie van je versierde kerstboom het hart van je huis verlichten.

Het versieren van de kerstboom is meer dan alleen een taak. Het is een traditie die familie en vrienden verbindt. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van elk moment terwijl je je huis omtovert voor Kerst. Laat de feestdagen beginnen!

Zoek je nog leuke unieke kersthangers voor in de boom? Neem dan zeker een kijkje op Partydeco.nl! Of download hier de gratis printable kersthangers van Meri Meri om ze zelf te maken.