Verjaardagstaarten, ze komen in alle maten, vormen en smaken. But why stop there? Het is inmiddels je verjaardag, de taartversiering mag best grootser aangepakt worden! Wij laten je zien hoe met deze toffe taartdecoratie ideeën.

Pure & simple

Met een simpel taartkaarsje of Happy Birthday taarttopper kom je al een heel eind! Bepaal van te voren in welk thema jij de taart gaat maken of kopen; past daar een acryl topper bij of is hout leuker? Kun je de kaarsen matchen met de kleur van de taart? Natuurlijk zijn er nog meer neutrale taartdecoratie te bedenken.

Of combineer kaarsen met toppers. Misschien vind je het nog steeds leuk om op je verjaardag letterlijk de kaarsjes uit te blazen, en jouw kleine al helemaal!

Uniek en persoonlijk

Je verjaardag is de dag dat je eindelijk een keer aan jezelf mag denken en jij centraal staat. Laat dat dan ook zien op je taart! Ga voor een uniek en persoonlijke taart met een gepersonaliseerde taarttopper in bijvoorbeeld hout of acryl. Combineer het met het plaatsen van de leukste polaroid foto’s van jou en je vrienden voor een personal touch.

Originele taartdecoratie en taartversiering

Get creative

Voor de handige mensen onder ons is het juist leuk om te weten dat de taart die op tafel staat zo tof is geworden door je eigen werk! Wees daarom creatief in het versieren van je eigen taart. Zo kun je net als Mom of the Rebels stoere houten schijven en een decoratieve klimop gebruiken om een stoere taart te maken. Plaats de taart op een houten schijf en voilà! Rustic, natural vibes.

Originele taartdecoratie en taartversiering
Fotocredit: Mom of the Rebels

Taartversiering voor de kleintjes

Wil je iets persoonlijks waar jouw kleintje helemaal weg van is? Ga voor een thema taart op het kinderfeestje. Houd jouw kleintje van eenhoorns, versier hem vol met deze leuke magische wezens. Lego fan? Plak lego blokken aan de zijkant net als Mom of the rebels met de houten schijven heeft gedaan. Een racecoureur misschien? Maak met fondant een race parcours en plak het met autootjes aan de taart.  Voor de kleine ballerina’s kun je de plateau van een taart versieren met tule om een tutu na te maken samen met een kroontje op de top.

En wat dacht je ervan om speelgoed als taartdecoratie te gebruiken? Jazeker speelgoed, neem de dinosaurussen of wilde dieren of je eigen gekozen speelgoed. En spuit ze in jouw gekozen kleur voor een geheel plaatje. Let er wel op dat je een veilige spuitbus gebruikt. Gebruik echte food color spray en geen echt verf to be safe!

Originele taartdecoratie en taartversiering

Think big

Maar uiteraard kun je zelf groter denken! Wil je nou echt de aandacht trekken met je taart en ervoor zorgen dat het dé centerpiece van het feest wordt. Ga dan voor een folieballon op de taart! Ga jij voor de roze ballonnen, presenteer jij hoe oud je bent geworden met grote gouden letters of wil jij droogbloemen op de taart?

Voor de echte feestbeesten is het perfect om van de taart zelf ook al een feestje te maken. Boem, pats, knal, vuurwerk! Op de taart met een taartfontein. Steek hem aan wanneer je gasten je happy birthday toezingen en het feestje kan beginnen.

Taartdecoratie voor een gender reveal party

Is it a boy of a girl? Een gender reveal taart is een leuke manier om het geslacht van jullie baby bekend te maken. Door de taart aan te snijden en aan de binnenzijde de kleur roze of blauw te onthullen, weet iedereen wat het gaat worden! En bovenop die taart kun je een leuke topper ter decoratie plaatsen.

Babyshower

Ook voor de babyshower is er genoeg originele taartdecoratie te bedenken! Kan de aanstaande mama wel tegen een grapje? Geef haar dan een "pushje" in de rug. Als het geslacht van de baby al bekend is, kun je de taart geheel in roze of blauw decoreren.

Wat zijn jullie mooie creaties? En hebben jullie een van deze taarten nagemaakt? Wij zijn benieuwd! Tag ons met @partydeco.nl