Hoera, je bent zwanger! Tijdens de twintig weken echo kun je zien in welke kleur je de babykamer mag gaan verven. Natuurlijk wil je het op een leuke manier onthullen, maar hoe? Dan is een Gender Reveal Party echt wat voor jou!

Reveal Parties zijn overgewaaid uit Amerika en het is een super feestelijke en originele manier om aan te kondigen of jullie voor blauw of roze gaan. Als je nog niet helemaal au fait bent met de Gender Reveal Party dan geven wij je hierbij een mini masterclass.

Gender Reveal Party collectie

Onze Gender Reveal Party collectie is hier speciaal voor samengesteld. Genoeg blauw en roze decoratie om te mixen en matchen, zodat het een leuk kleurenfestijn wordt. Ook kun je er veel ideeën in opdoen voor de grote onthulling, zoals de volgende tips...

gender reveal party

Gender Reveal Party van Jipp Heldoorn

Surprise cake

Vraag je gasten om in blauw of roze gekleed te komen om hun verwachting kenbaar te maken. Wil je nog meer roze en blauw? Geef je hapjes een kleur make-over! Snoepjes en drankjes in deze kleuren zijn volop te vinden en je kunt altijd nog roze koeken of tompoezen kiezen.

Willen jullie zelf ook verrast worden tijdens de Party? Dat kan! De leukste manier is met een Reveal cake. Vraag tijdens de echo of het geslacht kan worden opgeschreven op papier. Geef dat briefje – zonder te spieken! – aan je bakker. Deze kan vervolgens een taart maken die er aan de buitenkant neutraal uitziet, maar met aan de binnenkant roze of blauwe botercrème. Maak de taart af met een toffe gender reveal taarttopper in acryl of hout.

its a reveal cake Its aboy or girl gender reveal cake

Pop that confetti!

Wil je zelf liever eerder weten of je een jongetje of een meisje krijgt (want het is natuurlijk toch heel speciaal), dan hoef je alleen maar het nieuws geheim te houden tot het feest. Aankondigen kan met confetti in zwarte ballonnen of met de ouderwetse, maar toffe confetti kanonnen. Gebruik hiervoor een Gender Reveal ballon of een confettikanon in de kleur roze of blauw.

Tip: laat iemand anders de kleur confetti voor je kopen als je wilt dat het wel een verrassing voor jullie blijft!

Zo organiseer je een gender reveal party Zo organiseer je een gender reveal party

And there is more...

Wil je nog meer inspiratie voor onthullingen? Denk dan eens aan:

  • Scratch it: zoek leuke kraskaarten, krassen maar en je komt erachter!
  • Holy smoke: laat roze of blauwe mist ergens uit tevoorschijn komen.
  • Pinata party: sla de kleur er uit!
  • Bun in the oven: bestel cupcakes in de juiste kleur en serveer ze als onthulling.
  • Pop the belly: vul ballonnen met blauwe of roze verf, hang ze op aan een muur en mik de dartpijltjes op de ballonnen.
  • Wear your guess: Leg washaakjes die geverfd zijn in het roze of blauw neer en gasten kunnen hun gewenste kleur pakken en dragen tijdens het feestje.
  • naam suggesties: hang een krijtbord op en laat gasten allemaal leuke namen opschrijven
  • ooievaar pinata: inhoud geeft aan of het een jongen of meisje is (leuk voor kinderen ook ;p)
  • Kussengevecht!: vul de kussens met blauwe of roze veren en laat je gasten er op los gaan!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de Gender Reveal Party? Kijk dan nog even op ons Pinterest bord!