Is jouw (schoon)zus of bestie bijna uitgerekend en had je de leukste plannen voor haar babyshower? Helaas kwam daar het Coronavirus om de hoek en vallen nu al je plannen in het water… Zo jammer, want je wil die lieve mommy to be in het zonnetje zetten! Ik begrijp dit gevoel en daarom heb ik een paar dingen bedacht hoe je in deze tijden toch de preggy een moment van geluk kunt brengen.

Wij houden de maatregelen van de Rijksoverheid aan.

De mini babyshower

Omdat je een maximum aantal mensen op bezoek mag krijgen kun je niet met de hele club vriendinnen, nichtjes, tantes etc. langs gaan bij de mommy to be. Maar waarom zou je niet met alleen je meest dierbare vriendinnen of familieleden toch een mini babyshower vieren? Rekening houdend met het maximum aantal mensen dat op bezoek mag komen natuurlijk. Laat de overige mensen een lieve videoboodschap inspreken en geef een gezamenlijk cadeau, waarvoor iedereen heeft bijgedragen. Lees zeker even onze blog waarin wij tips geven hoe de babyshower aan te kleden!

Het is belangrijk om wel altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden en uiteraard moet men die verkoudheidsklachten of koorts heeft niet komen. Dus alleen gezonde mensen kunnen deze optie overwegen.

De babyshower drop off

Toch met zijn allen langs? Dat kan natuurlijk ook op een andere manier! Organiseer een babyshower drop off en spreek een tijd af buiten het huis van de mommy to be. Houd ook 1,5 meter afstand van elkaar (of course!) en bel aan bij jullie vriendin. Nu kunnen jullie één voor één je cadeautje afgeven (neerzetten) en even kort bijkletsen en lieve woorden tegen haar zeggen. Iedereen komt aan de beurt. Hoe leuk is dit? Toch dat spannende verrassingselement en iedereen is er écht bij. Laat iedereen vooraf voorspellingen invullen, in het babyshower boekje, of op leuke babyshower invulkaarten. Zo kan ze naderhand al jullie berichtjes lezen en duurt de pret nog iets langer.

Baby tea for 2

Hadden jullie een high tea gepland staan met de hele club? Vraag aan de locatie of zij ook een high tea voor 2 personen kunnen langsbrengen bij de moeder in spé. Met de liefste groeten van alle vriendinnen. Hiermee support je ook de lokale ondernemer. Win-win! Voeg eventueel wat leuke tafeldecoratie toe om er een babyshower stijl aan te geven.

De babyshower video call

Organiseer een video call met alle ladies uit de babyshower. Doe bijvoorbeeld een leuke babyquiz op afstand of pictionary. Wanneer je gebruik maakt van een software om te videobellen kun je vaak ook je scherm delen (handig voor die quiz). Een lekker drankje erbij en je hebt een gezellig moment met de meiden.

Uiteraard heb ik de laatste adviezen van de Rijksoverheid hierin verwerkt. Het allerbelangrijkste in deze tijd is om allemaal ons gezonde verstand te gebruiken (boven ons gevoel). Een zwangere vrouw kan kwetsbaar zijn en haar wil je zoveel mogelijk beschermen.

Ik hoop dat je hier inspiratie uit haalt om te kijken hoe je een andere draai kan geven aan de geplande babyshower. Het is en blijft hét moment om de zwangere mama eens even goed in het zonnetje te zetten! En dat zal zij zeker waarderen!