Wat is er fijner dan een heerlijke picknick in de zomer? Buiten in de frisse lucht, op het gras op een zondag, lekker een middagje niks-doen onder het genot van een hapje en een drankje. Dus, bel wat vrienden en vriendinnen en spreek af om te gaan picknicken!

Benodigdheden

Maar wat heb je eigenlijk nodig voor zo een relaxte picknick?

  • Een kleed of dekentje om op te zitten. Houd je je picknick in de achtertuin dan kun je natuurlijk ook kussentjes neerleggen voor echte luxe.
  • Een picknickmand of een tof houten kratje om al je spulletjes in mee te nemen. Wil je je eten en drinken koel bewaren? Dan is een koeltas is altijd handig!
  • Borden, glazen en bestek, ga je voor echt of wegwerp? Er zijn zoveel vrolijke setjes dat kiezen voor wegwerp betekent dat het met je deco wel goed zit.
  • Lekkere hapjes en drankjes! Bekijk bijvoorbeeld heerlijke recepten op Pinterest voor broodjes, salades en drankjes waar je de zon van in je bol krijgt.
  • Iets leuks om te doen zoals een frisbee, badminton of een lekker boek.

Maak het sfeervol!

Een picknick party is super geschikt voor een verjaardagbabyshower of als onderdeel van een vrijgezellenfeestje. Besluit je ’s ochtends om dezelfde dag nog met je lief in het park te gaan picknicken, dan raap je even wat spulletjes bij elkaar en ga je onderweg nog langs de winkel voor wat lekkers. Plan je daarentegen een picknick als feestje dan komt er iets meer bij kijken. Sla vooral de decoratie niet over! Gebruik de stevige takken van bomen en planten om je lampionnen of slingers in te hangen. Ook leuk zijn trosjes ballonnen gevuld met helium. ’s Avonds maak je het feestje super sfeervol door gebruik te maken van lichtsnoeren of lampionnen met ledlampjes.

Picknick snacks

Hoe serveer je je hapjes? Kies voor één van onze schattige of vrolijke wegwerpserviesjes en besluit of je ook mason jars wil gebruiken. Met deksel zijn deze hippe weckpotten namelijk echt overal voor te gebruiken! Maak je salade of toetje van te voren in de mason jar en je hebt meteen een mooi en handig hapje! Vooral deze Griekse lagen salade vinden wij erg lekker klinken!

Let op, doe de dressing onder in de mason jar en de sla bovenop, dan blijft ‘ie lekker fris.

Hier een lijstje van de benodigdheden, ze staan al op volgorde!

  • Dressing van olijfolie, citroensap en oregano, of kant en klare dressing
  • Gehalveerde cherrytomaatjes
  • Blokjes komkommer
  • Dunne reepjes groene of rode paprika (naar smaak)
  • Gesneden, ontpitte, zwarte olijven
  • Blokjes feta
  • Stukjes kipfilet (naar smaak)
  • Gesneden sla (Romeinse sla is perfect, precies tussen kropsla en ijsbergsla in)

Zomerse picknick

Pour a drink, sit down and relax

Ook de drankjes moeten natuurlijk niet vergeten worden. Bij een grote groep is een drankdispenser errúg handig! Zeker wanneer je de picknick in de tuin houdt of met de auto kan bereiken is zo’n dispenser prima mee te nemen. Zorg bovendien dat je een kurkentrekker meeneemt voor die fles rosé, want niets is zo irritant als wijn waar je niet bij kan! Serveer je drankjes in hippe papieren bekertjes of mason jars. Met rietjes in vrolijke kleurtjes; die fleuren de boel nog eens extra op!

picknick drinks

Heb jij ook zo’n trek gekregen? Kijk voor meer inspiratie op Partydeco.nl en op ons Pinterest bord. En nu maar hopen dat het prachtig weer wordt!