Leuk joh, al die rondhuppelende elfjes, springende leeuwen en dappere ridders! Het liefst zien we ze altijd zo blij en in hun favoriete pakje, maar wat kun je eigenlijk met een kostuum en waarom zou je er meerdere bewaren? Wij geven je tips & tricks voor verkleedkleding!

Wanneer draag je verkleedkleding?

Naast het feit dat de kids ervan houden om hun creatieve momentjes te uiten in het spelen als datgene waar ze in verkleed zijn, heeft verkleedkleding ook andere doelen. Reden zat om een hele verkleedkist vol leuke spulletjes te bewaren in de speelkamer!

Feestkleding voor Halloween

Tijdens Halloween is het namelijk wel een must om tof gekleed op pad te gaan! Want hoe kun je nou trick or treat roepen in je spijkerbroekie? Precies, een gepaste outfit is dus wel nodig. Ik heb gehoord dat de kleine heksjes en tovenaren veel buit hebben op Halloween! Natuurlijk kun je ook gaan als een lieve fee of zachte, maar stoere leeuw. Zorg wel dat je de toverstafjes en hoeden gereed heb staan voor de snoepjesjacht!

Feestkleding voor Carnaval

Wie houdt er nou niet van een feestelijke dag als de carnavalsviering? Hoe leuk is het dan ook om de kinderen feestelijk gekleed ziet rondspelen? Zie  de meisjes al als Roodkapje huppelen of als stoere piraten en ridders die leuke prinsesjes redden, terwijl de parade loopt en het muziek iedereen opfleurt!

Feestkleding voor een fotoshoot

Niet te vergeten die leuke looks die kinderen in verkleedkleding creëren. Perfect voor de allerleukste foto’s en wees nou eerlijk er is geen beter moment om foto’s te maken, want in zo’n tof pakje verdwijnt de lach niet van zijn gezicht!

Verkleedkleding voor kinderen met fantasie Verkleedkleding voor kinderen met fantasie Verkleedkleding voor kinderen met fantasie

The look

Nu dat je weet wanneer je verkleedkleding kunt dragen wil je het natuurlijk ook wel goed doen! Gelukkig weten wij precies hoe je de center of attention wordt met de juiste look!

Rosy cheeks

Het leukste is nog de look afmaken in het gezicht. En dan is het wel belangrijk om make-up zo veel mogelijk te vermijden, aangezien het huidje van kinderen daar nog best gevoelig op kan reageren. Ga liever voor schmink! Teken voor de prinsesjes heerlijk roze wangetjes en rode lippen en voor de leeuwen echte snorharen!

We’re matching!

Stiekem, heel stiekem vinden de ouders het nog het leukste om hun dochterlief in een leuk pakje te zien. Daarom is het leuk om zo af en toe achter de camera vandaan te gaan en zelf in het pak te lopen! Zorg gewoon dat je dezelfde look nabootst als die van je kind. Gaat hij als een piraat, regel dan een piratenhoed en ooglapje voor jezelf. Is ze een zeemeermin? Misschien kan papa dan als haar prins gekleed gaan!

All out or subtiel gekleed?

Natuurlijk kun je het ook wat subtieler aanpakken. Een leuke diadeem of toverstafje! Of misschien wel een leuk elfensetje of hoed! Maar je kunt ook gekleed gaan in een ride-kostuum. Dit kostuum houdt in dat je in het pak stapt en als het ware op de rug van een eenhoorn, dinosaurus, leeuw etc. zit.

Verkleedkleding voor kinderen met fantasie Verkleedkleding voor kinderen met fantasie Verkleedkleding voor kinderen met fantasie

Meer inspiratie voor verkleedkleding

Droomt jouw dapper kindje van een Outer space vlucht? Maak hem dan gereed is een echt astronauten pak! Dansen en zingen, dat doen indianenstammen als de beste! Verkleed de meisjes daarom in leuke Leoti jurkjes met Anoki hoofdtooien en geef de jongens een echt Taregan pak! Als hoofd van de stam moet je natuurlijk wel de mooiste, grootste tooi hebben en met de Ituha hoofdtooi zal dat zeker lukken!

Nu is het alleen maar een kwestie van het vullen van de verkleedkist! Want er is altijd wel een tijd of moment voor een leuke outfit! Bekijk snel al onze verkleedkleding.

Verkleedkleding voor kinderen met fantasie - Space party: to the moon kinderfeestje Verkleedkleding voor kinderen met fantasie Verkleedkleding voor kinderen met fantasie