Je kan op dit moment geen tijdschrift openslaan of er staat wel een mason jar in te pronken. Zeker voor bruiloften is dit echt een super trend (kijk maar bij ons zusje Weddingdeco.nl), maar wat kan je er eigenlijk allemaal mee?

Oorspronkelijk zijn het de typische Amerikaanse weckpotten die door Amerikaanse huisvrouwen in trays gekocht werden in de supermarkt. Er is geen keuken waar je ze niet kon terugvinden. Creatievelingen bedachten manieren waarop je deze glazen potjes nog meer kan gebruiken, want ze zijn zo veelzijdig!

Cake in a jar

Mason jars zijn niet alleen om uit te drinken. Je kan ze bijvoorbeeld ook vullen met snoepjes of een dessert voor een speciale gelegenheid. Als je je gasten echt wilt verrassen, bak dan een taart in je mason jar!

Zo werkt het:

 1. Kies je favoriete taartrecept, en mix het beslag.
 2. Besmeer de binnenkant van de mason jar met een beetje (ongezouten) roomboter.
 3. Vul de mason jar tot de helft met het taartbeslag, zodat de taart niet boven de rand uitrijst.
 4. Zet het potje met beslag een voorverwarmde oven (zoals beschreven in het recept dat je gebruikt).
 5. Omdat je taart niet in een taartvorm zit, is het verstandig om deze eerder te bekijken. Het zou kunnen dat hij eerder klaar is. Dit controleer je door met een satéprikker in je taart te prikken; komt hij er schoon uit, dan is ‘ie klaar!

Eventueel kun je taart nog feestelijk decoreren met gekleurde icing en sprinkles. Eet smakelijk!

Gift in a jar

Je kan mason jars ook heel goed als basis gebruiken voor cadeautjes! Wat vind je bijvoorbeeld van deze ideetjes?

 • Vul je mason jar met een flesje nagellak, een nagelvijl, een flesje nagellakremover en wattenbolletjes of -schijfjes voor een ‘one-of-a-kind Manicure kit’.
 • Alle droge ingrediënten van jouw populaire taartrecept met een kaartje met instructies.
 • Een mini tuintje! Zo kan je de lente binnen brengen.

Trend: mason jar op jouw feestje

Fotocredit: Moniek van Gils Fotografie

Mason jars in huis

Heb je een mason jar gekregen als cadeautje (lucky you!) of voor jezelf gekocht? Dan hebben we hier ook super toffe ideeën om ze een mooi plekje te geven in ieder huis. Want een mason jar gebruiken als verzamelpot voor knopen en rommeltjes kan iedereen, maar die mooie jars moeten wel gezien worden!

 • Mason jars zijn prima windlichten en zeker gegroepeerd of in een rij geven ze een romantisch effect. Varieer met diverse maten voor een speels effect!
 • Zeker de grotere mason jars staan heel stijlvol als voorraadbussen op het aanrecht of op de vensterbank. Plak er een krijtbordlabel op en schrijf erop wat er in zit.
 • Als je je mason jar graag op de vensterbank wil hebben, kan je ze ook als plantpotjes gebruiken. Bosuitjes, prei, peterselie en bieslook lenen zich hier uitstekend voor. En wat is er lekkerder dan koken met wat je zelf geplant hebt?

mason jar kaarsjes

Fotocredit: Tovergoud

NOG MEER INSPIRATIE?

Wij zijn helemaal weg van mason jars en we hopen dat jullie (nu) ook fan zijn. Zoals altijd hebben we een Pinterest bord voor je samengesteld met de beste, mooiste en lekkerste plaatjes online.

Bij Partydeco.nl verkopen we het hele assortiment Mason Jars. Bij ons koop je je jars per stuk én voor de laagste prijs in Nederland! Je vindt alle mason jars hier.

Mason Jar assortimentMason Jar Quilted assortiment