Als je op zoek bent naar een schattig en vrolijk thema voor een verjaardagsfeestje, dan is een madelief-thema een geweldige optie! Madeliefjes zijn heldere en kleurrijke bloemen die symbool staan voor onschuld, liefde en vriendschap. In deze blog geef ik je een paar ideeën om je te helpen bij het versieren van je verjaardagsfeestje met een madeliefjes-thema!

Madelief decoratie

Als je een madeliefjes-thema hebt, wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk madeliefjes op je feestje te vinden zijn. Met onze nieuwe Daisy collectie is dit heel makkelijk! Heel deze collectie staat in het thema van madeliefjes!

Versier bijvoorbeeld je woning met de fleurige madeliefjes ballonnenset. In deze set zitten 6 ballonnen die echt meteen ervoor zullen zorgen dat het thema van je feestje duidelijk is! Deze ballonnen kan je natuurlijk ook aan de stoelen van je gasten vastmaken, dit fleurt je tafel meteen op. Madeliefjes zijn heel het jaar door trendy maar als je in de lente of in de zomerperiode een feestje buiten geeft, dan kan je de trosjes ophangen door middel van lint en kleefknopjes. Maak het jezelf ook extra handig door een ballonnenpomp te gebruiken om de ballonnen te vullen met lucht.

Wil je graag zorgen voor een echt wow-effect op je feestje? Dan is een ballonnenboog echt een goed idee! Voor een madeliefjes feestje kan je dan het beste kiezen voor de ballonnenboog pastel daisy van Meri Meri. Deze ballonnenboog bestaat uit vrolijke pastel-gekleurde ballonnen en is versierd met papieren madeliefjes.

Verder kan je natuurlijk ook nog meer versieren door gebruik te maken van gele en witte items. Denk bijvoorbeeld aan onze witte cijferballonnen. Deze ballonnen zijn altijd leuk om een foto mee te maken!

Je kunt natuurlijk ook echte madeliefjes in vazen plaatsen als tafeldecoratie. Je kan ze ook strooien over je tafel als een soort natuurlijke confetti! Heb je niet meteen verse madeliefjes? Dan kan je de madelief tafelconfetti gebruiken van de Daisy collectie!

Gepersonaliseerde items met madeliefjes

Creëer een feestelijke entree met een madelief-welkomstbord op je verjaardag! Het bord is makkelijk te personaliseren via onze ontwerptool op de website, hierdoor kan je het aanpassen met je eigen naam! Je kan ook de daisy etiketten gebruiken om je enveloppen met je uitnodigingen in toe te plakken. Deze kan je ook personaliseren en past dus perfect bij je welkomstbord én bij je madelief thema! Neem dus zeker ook een kijkje naar onze andere gepersonaliseerde items! Want we hebben nog heel wat fleurige items die perfect in het madelief thema passen! Denk dan bijvoorbeeld aan een leuk snoepbuisje of snoeppotje dat je kan personaliseren om te vullen met lekkers. Deze kan je dan geven aan je gasten als traktatie.

Gebruik de kleuren van madeliefjes

De kleuren van madeliefjes zijn helder wit en geel met een donker hart. Je kunt deze kleuren gebruiken als inspiratie voor je feestdecoraties. Als je al deze kleuren laat terug komen in je decoratie, dan zal je feestversiering een mooi geheel zijn en zorgen voor een mooi sfeertje! Hang gele en witte ballonnen op of gebruik geel en wit tafelgerei. Gebruik bloemenslingers van witte en gele papieren bloemen om de ruimte te versieren.

Serveer madelief-geïnspireerde hapjes

Om het thema compleet te maken, kun je madeliefjes-geïnspireerde hapjes serveren. Denk aan cupcakes versierd met witte en gele glazuur en eetbare madeliefjes bovenop. Of bak koekjes in de vorm van bloemen. En vergeet niet om een mooie taart te maken met witte en gele bloemen als versiering! Maak deze prachtige taart dan helemaal compleet met een gepersonaliseerde madelief taarttopper en madelief kaarsjes.

Tafeldecoratie

Je mooie madelief-geïnspireerde hapjes moeten natuurlijk wel op een feestelijke tafel terecht komen. Daarom is de nieuwe Daisy collectie echt perfect. Deze collectie heeft alle items die je nodig zou kunnen hebben om je tafel mooi aan te kleden in je madelief thema. Je kan de bordjes, servetten en bekertjes combineren om er een leuk geheel van te maken. Ook de Hello Spring collectie van Ginger Ray heeft heel wat leuke items met madeliefjes op! Zeker de moeite waard om te bekijken dus. Op onze website kan je ook heel wat leuke items vinden van À La. Bijvoorbeeld een kaarshouder, kaarthouder en servetring in de vorm van een madelief. Al deze items zijn goudkleurig en maken je tafel dus meteen een stuk stijlvoller.

Gebruik madeliefjes voor feestspellen

Speel het spel waarbij de gasten proberen om het middelste bloemblaadje van een madeliefje te plukken zonder het hele bloemetje te breken. Of maak een bloemenkrans met echte madeliefjes. Dit is natuurlijk niet alleen leuk om te doen maar dit zorgt voor heel wat leuke foto's als je dit dan in je haar kan doen! Een bloemenfeesthoedje dus! 😉 Ben je niet zo handig maar wil je toch een leuk feesthoedje? Dan kan je op onze website de daisy feesthoedjes personaliseren met je eigen naam! Dit is natuurlijk ook heel leuk op foto's. 😉 Deze feesthoedjes passen opnieuw perfect bij de andere gepersonaliseerde items!

Een madeliefjes-thema biedt talloze mogelijkheden voor decoratie en plezier op een verjaardagsfeestje. Of je nu een kleine bijeenkomst organiseert of een groot feest geeft, met deze tips creëer je een vrolijk en kleurrijk feestje waar iedereen van kan genieten!