Trakteren op school is een feest en dan ben je pas echt jarig! Wij houden we wel van een feestje met lekkere traktaties!

Om als moeder ieder jaar weer een leuke, originele, verantwoorde traktatie te verzinnen... Pff, lastig hoor! Als je dit leest dan wordt het uitdelen dit jaar zeker geen zakje chips of een saaie koek. Alleen de hipste en lekkerste traktaties hebben we verzameld om je te laten zien dat originele traktaties geen uren voorbereiding hoeven te kosten.

Pop the corn!

Chips is lekker, maar popcorn is perfect voor een traktatie; makkelijk te verpakken in een zakje, bakje of bekertje. Met onze gepersonaliseerde stickers ziet de beker er gelijk feestelijk uit!

Fruity fun

Fruit is heerlijk fris en als het leuk verpakt is, hebben de kids niet eens in de gaten dat ze gezond aan het snacken zijn! Wat dacht je van een banaan-dolfijn of een fruit-kebab-pauw?

Tip: Bang dat het fruit gaat verkleuren? Bewaar het in ieder geval in de koelkast en probeer het tegen te gaan door het te besprenkelen met citroensap. Of kies voor fruit dat niet verkleurt; aardbeien, bosbessen, kerstomaatjes en druiven zijn perfect!

fruit snack

Cupcake traktaties

Wil jouw kind cakejes trakteren? Zelf bakken of in de winkel kopen, ze zien er nog leuker uit wanneer je ze versiert met een van onze cupcake sets! Kleurrijke bakjes met bijpassende prikkers, we hebben hele lieve en hele stoere sets.

Natuurlijk hebben we ook een groot assortiment aan snoepbakjes en uitdeelzakjes die je met snoepjes of zoutjes (wokkels of pretzels) kunt vullen en dichtplakken met één van onze mooie stickers. En nóg leuker is dat je op deze manier de klassentraktaties kan matchen met het thema van het verjaardagsfeestje.

Oh my popsicle!

Maak van luciferdoosjes een ijsje gevuld met kleine snoepjes. Print de ijsjes uit (het liefst op wat dikker glans papier) en plak ze op de luciferdoosjes (of plak blanco papier op de doosjes en laat je kinderen de ijsjes lekker inkleuren!). Prik de ijs stokjes in de doosjes en vul ze met lekkers. Je kunt de ijsjes hier downloaden.

ijsje

Be a unicorn in a field of horses

Een unicorn thema voor een kinderfeestje is helemaal hot. Met de unicorn koekjes uitsteker bak je de mooiste unicorn koekjes. Je kan de koekjes glazuren en met eetbare glitter besprenkelen, maar wat dacht je van regenboog unicorns? Het is makkelijker dan ‘t klinkt; verdeel je deeg voor het uitrollen over drie of vier schalen. Voeg aan elke schaal een kleurstof toe. Kleuren zoals roze, geel, groen en lila doen het goed. Plak dan het deeg weer aan elkaar door een soort patchwork deken te maken met al die kleuren. Rol dit uit tot de juiste dikte en steek de unicorns uit op mooie kleuren mixen. Geen twee koekjes zullen hetzelfde zijn! Ga jij liever voor cupcakes? Gebruik dan de unicorn cupcakeset.

Voor een leuke goodiebag kun je allemaal unicorn stuff samen met de koekjes in een tasje doen! Voor de jongens kun je de goodiebag vullen met alle leuke dingetjes uit de Let's Explore collectie en leuke dino poppetjes! Ook de leuke papieren dierenmaskers kun je erbij doen. Stoer hoor!

unicorn traktatie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan zeker ook even ons Pinterestbord Trakteren!

Hier hebben we de de mooiste, leukste en lekkerste traktaties verzameld die er op het internet te vinden zijn. Oké, sommigen kosten wel flink wat tijd, maar als je van een knutselprojectje houdt, is dit misschien precies waar je naar op zoek bent!