Wat wil je later worden? ‘Ballerinaaaa’, van veel meisjes is het een echte meisjes droom om elke dag rond te paraderen in een poofy tutu. En als je dan jarig bent, dan wil je ook zeker wel een ballerina kinderfeestje voor al jouw vriendinnen! Dat kan geregeld worden…

Get your dans crew!

Échte ballerina’s hebben de beste danscrew nodig, want het zwanenmeer dans jij niet alleen. Dit vraagt om leuke creatieve uitnodigingen die de crew oproepen om naar het leukste feestje van het jaar te komen. Get crafty en maak zelf mooie spitzen van dik roze papier en maak ze af met wat glitters. Plak aan de onderkant van het roze vel een nieuw roze velletje in een andere roze tint. Teken vervolgens op de bovenkant streepjes waar je een breed lint doorheen kan rijgen. Knip de streepjes open en rijg het lint er doorheen en voilà je hebt dé perfecte uitnodiging!

Dress like a real ballerina

Een echte ballerina is natuurlijk volledig in roze gekleed en draagt een ultra schattige tutu. Verzin een leuke dresscode voor de meiden zoals: pink ballerina’s met een mooie korte tutu jurk roze of ga gewoon stoer voor een tutu jurk mint. De jarige moet natuurlijk wel extra opvallen en draagt daarom een roze jurk met een volle tule rok en een met zilveren glitters bekleed lijfje. Hiermee zal de jarige ballerina zeker de show stelen. Maak het af met een mooie diadeem en glinsterende schoenen.

Ballerina decoratie

Wij hebben natuurlijk de leukste collecties voor je klaarstaan vol met de leukste items! Zo heb je met de We Heart Swan collectie het perfecte zwanenmeer thema. Deze collectie zit namelijk vol met leuke roze items zoals roze bordjes, bekers en andere toffe decoraties. Ook de We Heart Pink collectie is er eentje waar ieder meisje haar ballerina kinderfeestje dromen mee waar kan maken.

Tip: Hang tule pompons op in verschillende tinten om echt dat ballerina effect aan de kamer te geven!

Ballerina activiteiten

Nu je de decoraties, outfits en uitnodigingen het getackeld is het tijd voor de activiteiten. Je hebt de crew maar wat gaan ze doen?

  • Stopdans: dit is een van de makkelijkste maar ook leukste activiteiten die je op een kinderfeestje met dansgekken meiden kan hebben. Het werkt als volgt: zet een leuk muziek aan en laat de meiden dansen. Zodra jij op pauze drukt moeten de meiden stil gaan staan en wie het laatste bewoog is af. Het is eigenlijk een soort dansende stoelendans zonder stoelen.
  • Dansjes instuderen: laat de meiden samen in een groepje zelf dansjes maken en vervolgens uitvoeren aan de hele groep. Maak er een kleine zwanenmeer voorstelling van.
  • Maak tutu-cupcakes: is het je al eens opgevallen dat je super gemakkelijk van een cupcake vormpje tutu’s kan maken? Maak bijvoorbeeld cakepops en schuif een cupcake vormpje over het stokje op de cakepops en schuif daarboven een marshmallow. Maak de bovenkant van de marshmallow nat en rol hem door roze suiker en voilà jouw ballerina cakes zijn klaar!

Heb jij nog tips voor een te gek ballerina kinderfeestje? Laat het ons weten in de comments!

Tips voor een ballerina kinderfeestje