Temt jouw kind met gemak een draak en is die alles behalve bang voor het ‘vuur’ dan is een ridderfeestje perfect voor jouw zoontje. Dus tover jouw huis maar alvast om in een kasteel, want jij gaat het leukste ridderfeestje ooit organiseren met de Dragon Knights collectie.

Ridders van de ronde tafel

Alle draakjes en ridders verzamelen! Met schildvormige uitnodigingen nodig jij de stoere ridders uit om op het leukste feestje van het jaar te komen. De kleine riddertjes komen natuurlijk niet in hun gewone kleertjes, neeee zij komen in hun harnas met zwaard, schild en helm de jarige verrassen.

Om het riddergevoel goed over te brengen heeft ook de jarige zich in zijn shining armour gehesen. De jarige springt eruit in zijn stoere ridder tuniek, waarin hij er uitziet als een ware ridder die met gemak de draak kan verslaan. Tenzij hij natuurlijk zelf het grootste draakje is, want dan kan de jarige beter een ongetemde draken verkleedset aantrekken waarvan alle riddertjes zekers van onder de indruk zullen zijn. Enne... welke prinsessen moet deze stoere ridder redden?

Thema kinderfeestje: Dragon Knights

Dragon Knights

Dankzij de feestdecoratie van de Dragon Knights collectie maak jij van de woonkamer gemakkelijk een waar kasteel. Neem zo de zilverkleurige schildbordjes en gebruik deze als decoratie op de tafel of hang ze op de muur. De zilvertinten van de harnassen van de ridders staan super goed bij de vurige draken en ridder illustraties op de bekers, bordjes en servetjes.

Boven de sweet table kan jij de mooiste wit met zilveren ballonnenboog hangen die perfect aansluit bij het Dragon Knights thema. Als contrast met de ballonnenboog kan je en stoer donkerblauw tafel kleed gebruiken als basis en deze aankleden met cupcakes versierd met de cupcake kit en natuurlijk dé verjaardagstaart met bijpassende taarttopper. Maak vervolgens de tafel af met de helmen die als feesthoedje dienen. En vergeet deze natuurlijk niet uit te delen aan alle stoere ridders.

Thema kinderfeestje: Dragon Knights

Activiteiten voor een ridder kinderfeestje

Stippel een spannende ridder speurtocht uit (in de tuin). Doe dit door verschillende hints pijlen in het zicht te leggen van de loop route en laat de ridders tussendoor opdrachtjes doen. Denk hierbij aan:

  • Zwaardvechten: geef twee riddertjes beide een zwaard van foam en laat de met een hand op hun rug het ‘gevecht’ aangaan. Ze mogen alleen tegen het zwaard slaan en degene die als eerst zijn zwaard laat vallen verliest.
  • Vind de juiste ridder: zet drie ridders met een dichte helm op een rij. Laat vervolgens een andere geblinddoekte ridder de juiste persoon uit de drie ridders kiezen.
  • Versla de draak: als eind opdracht moeten de ridders natuurlijk de machtige draak verslaan. Dit doen zij door ezeltje prikje te spelen alleen dag met een draak en een draken staart.

Om de speurtocht goed de eindigen worden alle ridders tot ridder geslagen en mogen zij hun helmen als eerbetoon houden. Als prijs krijgen alle ridders een stoere plaktattoo op hun spierballen. Hiermee hebben ze een mooi tijdelijk aandenken aan deze leuke dag!

Shop de leukste Dragon Knights collectie hier of bekijk ons Pinterest bord voor meer inspiratie! Laat ons in de comments weten voor wie jij een ridderfeestje zou willen organiseren.

Thema kinderfeestje: Dragon Knights