De oude Grieken hebben majestueuze bouwwerken kunnen creëren met dit mooie ontwerp. En tegenwoordig zijn we er nog steeds helemaal dol op; marmer. Het geeft een chique en elegante uitstraling af die geweldig is voor een nette en mooie look. Ga snel aan de slag met een marmer feestje!

Kleurrijk marmer

Als je denkt aan marmer zie je al gauw een wit patroon met grijze accenten. In de feestdecoratie hebben we het gelukkig met een beetje kleur erbij! Met de marmeren ballonnen in het blauw, paars, roze en veel meer kleuren creëer je een marmeren regenboog die iedereen instant zal opvrolijken. Je kunt er ook voor kiezen om één kleur aan te houden in je thema; marmer blauw of marmer paars, zo heb je meer eenheid. Top je taart met de tofste marmeren kaarsen die je kunt combineren met de kleur van je ballonnen of gewoon lekker door elkaar kunt mixen!

blauw marmer taart

Fotocredit: Belle Blanche voor Hashtag Workmode

Marmer en goud

Marmer op zichzelf is al elegant, maar mix it up met gouden accenten en je creëert een feestje waar je u tegen zegt. Rol de marmeren tafelloper over de sweet table en plaats gouden servies op tafel; bordjes, bekertjes, zelfs rietjes!

Op die overheerlijke taart of cupcakes kun je de leukste en elegante toppers plaatsen in de kleur goud. Aan het einde van het feestje kun je de gasten een bedankdoosje geven met gouden accenten vol met lekkere chocolade of een klein cadeau.

Colour blocking met marmer

En hoe zit dat dan als je alle twee de ideeën wel leuk vindt? Combineren, duh! De Colour Block Marble collecties in Mint en Peach zijn perfect voor een vrolijke marble party! Van snackbakjes tot tafelconfetti, de leukste bordjes en de mooiste versiering. Leuk toch? Bekijk ze hier:

color block marble peach mint

DIY marmeren eyecatchers

Natuurlijk is het, het leukste als je zelf ook aan de slag kan met je eigen marmeren ontwerpen. Daarom hebben wij twee projecten voor je bedacht!

DIY servetten

Benodigdheden:

 • Textiel verf (in gewenste kleur)
 • Scheer schuim
 • Effen wit linnen servetten
 • Tandenstoker of stokjes

Vul een glazen bak met genoeg scheerschuim. We nemen een glazen bak, omdat je niet wilt dat de kleur afgeeft.

 1. Plaats een beetje textielverf op het scheerschuim.
 2. Met een stokje maak je “swirls” in het scheerschuim en mix je de kleuren erin. Zorg ervoor dat je dit met beleid doet om mooie patronen te kunnen maken! Als je alles gaat mixen wordt het namelijk een platte kleur en verlies je het marmer idee.
 3. Dip de servetten in het scheerschuim. Voor een mooi effect kun je ze voor de helft dippen. Met een mes kun je het scheerschuim eraf schaven.
 4. Was het doek onder de kraan en laat hem drogen.

Tie dye T-shirts

Benodigdheden:

 • Textiel verf (in gewenste kleur)
 • Effen witte t-shirts
 • Elastiekjes
 • Handschoenen
 • Soda
 • Plastic tasje

Houd in gedachte dat het maken van Tie-dyes nogal rommelig kan worden! Gebruik dus altijd een goed voorbereidde werkplek en handschoenen.

 1. Leg het t-shirt op tafel en knijp in het midden van het shirt. Blijf op dat punt het shirt zo draaien tot je een soort bolletje hebt gemaakt.
 2. Zet met 4 elastiekjes de T-shirt vast zodat hij niet meer uit elkaar valt als je het los laat.
 3. Lees goed de gebruiksaanwijzing van het textielverf dat je gebruikt en volg het op. En dan mag het leuke gedeelte beginnen; kleuren maar! It’s gonna get messy!
 4. Plaats het shirt in een plastic zakje om het vochtig te ouden en laat de kleur 4 tot 6 uur inzakken.
 5. Haal het voorzichtig uit het zakje en plaats het shirt in een glazen bak met koud water. Wees voorzichtig je wilt namelijk niet dat je kleding onder het verf gaat zitten!
 6. Gooi het shirt in de wasmachine op de koudste stand en hang hem daarna op om te drogen.

Heb jij zo alles voor een chique marmer feestje?

marmeren ballonnen