Arggh! Pirates ye beware! Want deze toffe tips zorgen voor het tofste piraten kinderfeestje ooit! Op zoek naar een schatkist, gouden munten verzamelen, gooien met kanonballen, kortom; een echte piraat zijn voor een dag!

Uitnodiging

Elk feestje begint natuurlijk bij de uitnodiging. Om de kids een beetje in de Pirates of the Carribean sfeer te laten komen is het tof om het piratenthema goed aan te houden. Zo kun je bijvoorbeeld een goodie bag maken van kraft tasjes. Jouw kind mag de buitenkant van de tasjes zelf inkleuren of je kunt er een piraat op tekenen of een stippeltje lijn met een kruis! Liever kant en klaar, dan zijn deze uitdeelzakjes super gaaf! In het tasje kun je gouden chocolade muntjes, een ooglapje en een kaart met een map naar een schatkist plaatsen.

Hoe tof is het als de map of uitnodiging verwijst naar jullie huis? Gebruik echte piratentaal: “Aargh, piraten … is op zoek naar mateys die hem helpen zoeken naar zijn schatkist!”. Deze kaart kun je ook in een fles rollen en als flessenpost sturen met wat zand erin!

Decoratie

Na zo’n toffe uitnodiging verwachten die kleine gastjes ook wel wat! Zorg er dus voor dat je feestje een waar piraten eiland wordt! Als de kinderen op het feestje aankomen zien ze een streepjespad op de vloer, als ze die volgen en op het kruis aankomen staan ze voor de deur… “Dingdong”

We hebben twee collecties die perfect bij een piraten kinderfeestje aansluiten:

Vermijd die enge skeletten voor hele jonge piraten en ga voor een grote haaienknuffel die je ophangt aan het plafond. Goed gevangen! Strooi gouden munten op de vloer vul zwarte en witte of gekleurde ballonnen met helium of gebruik toffe folieballonnen. Hang een groot net aan de muur met daarin allemaal zeedier knuffels. Schildpadden, haaien, visjes etc. Plaats kisten en volle juten zakken voor de finishing touch en hang nog leuke versiering op als slingers en een tof tafelkleed.

Schip ahoy: piraten kinderfeestje

Outfits

Natuurlijk is iedereen op het feestje een echte piraat, maar zo moeten ze er ook uitzien! Zorg voor iemand die de kinderen kan schminken. Geef de kids een ooglapje, tattoo, bandana of hoedje. En geef ze een zwaard of verrekijker die je kan maken van karton en wc-rolletjes. DIY-project! En wil je ze de full look geven dan kun je leuke kostuums in een kist plaatsen, zodat de kinderen zelf kunnen omkleden.

Snacks

Met snacks kun je heel veel als het gaat om een piratenfeestje. Het enige wat je nodig hebt is wat lekkere hapjes en veel fantasie. Stop bijvoorbeeld wat Maltezers in een doorzichtig kommetje en schrijf op een plaatskaartje; kanonnen of bugels chips als zeeschelpen. Voor de gezonde snack kun je ook een banaan door de helft snijden (met schil eraan!) en plaatsen in een bakje vol blauwe bessen. De blauwe bessen dienen als water en de banaan is een dolfijn! Snijd de stengel zo dat het een mondje wordt en teken twee stipjes als ogen. Tada! Gezond en leuk.

Pop Sugar

Natuurlijk kun je ook veel groter denken! Maak heerlijke cupcakes met de Ahoy pirate cupcake set of versier de taart met zeedier toppers en plaats ze op het schip! Serveer ze met bijpassende servetten en bekertjes en eet een stukje taart op de piratenbordjes!

Schip ahoy: piraten kinderfeestje

Spelletjes op een piraten kinderfeestje

En dan is het tijd voor de booty hunt! Geef de kids een kaart mee met allemaal taken. Voltooi elke taak voor het vinden van de schatkist (goodiebag). De taken bestaan uit 4 spelletjes die ze moeten voltooien, na het voltooien van een taak krijgen ze een gekleurde stempel op hun kaart. Een volle kaart betekent een volle goodiebag mee naar huis!

Captain hook

Maak van een kartonnen bord een hoepel spel. Plak er kostuum haken aan vast en laat de kinderen de hoepels om de haken heen gooien. Wie er 3 haken heeft wint!

Kanonballen gooien

Dit spel moet per twee, geef de kinderen een zwarte waterballon. Laat ze de ballon overgooien en steeds een stapje verder. Als het ze lukt over de streep te komen winnen ze!

Beloop de plank!

Plaats over een mini zwembadje gevuld met ballonnen en speelgoed haaien een plank. Aan allebei de kanten staat een emmer met water. Het water moet van de ene emmer naar de ander. Lukt het jou om dit te doen?

Botenrace

Dit laatste spel is heel simpel. Je gebruikt twee plastic bakken waar een kind in kan zitten, met een touw trekt een ander kind de kist tot hij over de finish komt. Iedereen krijgt een stempel, maar de snelste wint nog iets extra!

Schip ahoy: piraten kinderfeestje

En hoe ziet jullie piraten kinderfeestje eruit? Wij willen het graag zien! Tag ons op Instagram @partydeco.nl of laat een reactie achter in de comments! Bekijk voor meer inspiratie ons Pinterest bord.