Ik neem jou stap voor stap mee door Pinterest om te laten hoe jij dit platform kan gebruiken voor het plannen en organiseren van feestjes. Lees je mee?

Hoe gebruik je Pinterest?

Als je inlogt op Pinterest kom je eerst op de homepage terecht. Op deze startpagina zie jij posts, die aan de hand van jouw gepinde berichten, voorgesteld worden. Zo zie je telkens nieuwe dingen die goed bij jou passen. Super handig! Bovenaan deze pagina heb je een zoekbalk waar je gericht kan zoeken naar bepaalde onderwerpen (of personen). Alles wat jij pint, sla je op en komt op jouw eigen pagina te staan. Breng structuur aan door alle pins in te delen in borden. Zodat je jouw pins sneller kan terugvinden op onderwerp.

Stappenplan

Kies een thema

Wat is het thema van jouw feestje? Welk onderwerp staat centraal? Typ dit in de zoekbalk, denk aan een Halloween feestje, Hawaii feestje, onderwater feestje, prinsessenfeestje, etc. Laten we voor deze blog als voorbeeld een circus feestje doen. Je krijgt als resultaat heel veel verschillende posts. Alles wat jou verder helpt, wat jij leuk vindt of op zijn minst een beetje interessant vindt, ga jij pinnen.

Moodboard

Je pint alles in een nieuw bord dat jij aanmaakt. Kies of je het bord verborgen of openbaar wil maken, dat maakt verder niet uit het in het proces. Benoem het bord in dit geval “Circus feestje”, zodat je hem snel kan terug vinden. Om het gemakkelijker te maken kan je alle pins ook categoriseren in het bord. Bijvoorbeeld op eten, versiering en activiteiten. Dit doe je door een “sectie” aan te maken. Als je een aantal pins hebt gepind, krijg je door de inspiratie meer een idee van hoe het feestje eruit komt te zien en wat je wilt hebben. En dat is precies de bedoeling! Hierdoor kan je gerichter zoeken. Je ziet bijvoorbeeld al snel dat veelvoorkomende kleuren rood, blauw en geel zijn. Handig! Ook zie je veel ballonnenbogen, popcorn kramen, free printables en circus tickets als uitnodigingen. Zoek uit wat voor jou mogelijk is en wat jij leuk lijkt. Typ ook andere zoekopdrachten in, zoals “circus party activities”. Het is verstandig om vaker in het Engels te zoeken, omdat je dan meer resultaten krijgt.

Eenvoudig shoppen

Aangezien Pinterest een platform is voor iedereen kunnen ook bedrijven en leveranciers hun producten en diensten delen. Foto’s die geplaatst worden hebben 9 van de 10 keer een link in de beschrijving staan. Zie jij dus iets leuks, dan kan de link jou doorverwijzen naar het bedrijf wat erachter zit. Via deze links shop jij eenvoudig producten of diensten. Wij hebben ook een Pinterest account waar jij veel inspiratie op kan doen. Volg jij ons al?

Ben jij jouw feestje al aan het pinnen?