I’m so eggcited! Het is alweer bijna Pasen. De hoogste tijd om te beginnen met het plannen van een paasontbijt of een paasbrunch. Tijdens het paasontbijt of paasbrunch is het natuurlijk wel leuk om aan een versierde paastafel te zitten, maar wat heb je allemaal nodig om een paastafel te decoreren? We hebben speciaal voor jou een aantal stappen op een rijtje gezet om te zorgen dat je niks vergeet bij het decoreren van de paastafel.

Stap 1: Kies de kleuren

Begin eerst met het bedenken welke kleuren je wilt gaan gebruiken voor het decoreren van de paastafel. Bij Pasen horen verschillende vrolijke kleurencombinaties die meteen de lente in huis brengen. Er zijn natuurlijk eindeloos veel kleurencombinaties te maken, maar wij hebben er een paar speciaal voor jullie uitgelicht die je kan gebruiken bij het decoreren van de paastafel:  

  • Geel, wit en licht groen
  • Geel, groen, wit en licht roze
  • Pastelkleuren zalmroze, mint, lila, blauw en roze
  • Roestbruin, wit, goud en groen

STAP 2: Tafelloper

Nu je weet welke kleuren je gaat combineren, kan je gaan beginnen met het decoreren van de paastafel. Om de tafel meteen een leuke uitstraling te geven, kan je een tafelloper over de tafel leggen. Je kan kiezen om één tafelloper neer te leggen, maar je kan er ook twee van verschillende breedtes over elkaar leggen. Zo kan je verschillende kleuren met elkaar combineren. Er zijn ook tafellopers met verschillende motiefjes. Een bloemenmotiefje sluit bijvoorbeeld heel goed aan bij Pasen.

Stap 3: Servies

Voor de paasbrunch is het servies natuurlijk erg belangrijk. Je gebruikt het om de lekkere hapjes op te serveren. Stapel twee borden van verschillende groottes op elkaar. Dit geeft de paastafel een chique uitstraling. Je kan ervoor kiezen om speciale borden voor de paasbrunch te kopen die helemaal aansluiten bij de kleurencombinatie die jij hebt gekozen. De gebaksbordjes van Meri Meri passen helemaal bij de Pasen. Ze hebben een sierlijke schelpenrand en zijn verkrijgbaar in twee verschillende groottes, zodat je ze op elkaar kan zetten.

Voor bestek kan je voor een gouden bestek kiezen. Dit geeft de tafel gelijk een feestelijke sfeer. Krijg je heel veel bezoek tijdens je paasbrunch dan kan je ook houten bestek aanschaffen. Het bestek heeft aan de onderkant pastelkleurtjes wat helemaal past bij de kleuren van de lente.

Stap 4: Servetten

Servetten zijn natuurlijk handig om tijdens het eten te gebruiken om je handen mee af te poetsen, maar het is nog leuker om ze leuk neer te leggen op de borden. Een servet kan je vouwen in een waaier of in een hartje. Een servet kan ook handig zijn als eierhouder voor een gekookt eitje. Leg het eitje in de servet en leg de twee punten naar boven. Zo krijg je de vorm van een paashaas. Dit is super leuk om op de borden leggen.  

Vind je een gekookt eitje saai? Decoreer ze dan met paasstickers. Met de paasstickers maak je de eieren vrolijk en kan je ze aansluiten bij de kleuren van de paastafel.

Stap 5: Etagère

Zet de hapjes in de spotlight! De hapjes die je hebt gemaakt voor de paasbrunch verdienen alle aandacht van je gasten. Presenteer de hapjes op een etagère. Het eten staat dan een stukje hoger, waardoor iedereen de hapjes goed kan zien en er makkelijk bij kan. Er zijn ook etagères met meerdere verdiepingen om alle kleine hapjes op te leggen.

Stap 6: Bloemen en een paastak

Bloemen kunnen niet ontbreken bij de decoratie van de paastafel. Het ziet er heel vrolijk uit als je verse bloemen in een vaas op tafel zet. Heb je liever geen verse bloemen op tafel dan kan je ook een bloemenslinger over de tafel heen leggen. Een paastak hoort natuurlijk bij Pasen en kan de paastafel helemaal afmaken. Een paastak alleen is een beetje saai. Versier hem met paaseitjes en paashangers en het is een eyecatcher op je paastafel.

Wil je een speciaal paascadeau? Personaliseer zelf een van onze paashangers. Ze zijn super leuk om aan geliefdes cadeau te doen of om een speciale boodschap mee over te brengen. De paashangers hebben verschillende vormen, zoals een paasei, een paashaas en een bloem.

Dit waren de 6 stappen om een vrolijke paastafel te decoreren. Fijne Pasen en veel plezier met het decoreren van de paastafel! Neem een kijkje op onze webshop en bekijk al onze paasdecoratie.