De Paasvakantie staat alweer voor de deur. Dat betekent: kids thuis van school, gezellig eten met familie en vrienden, en eieren; vooral veel eieren. Of je een gekookt eitje kiest of liever eentje van chocolade, je kunt vast wel wat leuke knutselideetjes gebruiken. Misschien een van deze Paas DIY's?

Ben je op zoek naar die unieke paasdecoraties voor je paasbrunch? Lees dan snel verder, we hebben de leukste ideetjes voor je verzameld of bekijk onze Paascollectie!

Paasei kunstwerk

Mocht je met een peuter gaan knutselen (en dus iets zoekt wat makkelijk is), wat dacht je van deze mooie papiereitjes?

Zo werkt het: Teken op een groot vel papier een eivorm. Knip reepjes van papier met verschillende kleuren en patronen. Je kan er ook strookjes lint tussen leggen. Plak de strookjes over het ei heen (dus voorbij de randen van het getekende ei).

Knip dan uit een ander vel papier diezelfde vorm. Als de kids klaar zijn met plakken, gaat het tweede vel papier er overheen en plak deze vast met lijm of dubbelzijdig tape.

Deze kunstwerkjes zijn natuurlijk perfect als paaskaarten voor opa en oma of hun liefste vriendje. een superleuke paas diy!

Nog even op een rijtje wat je nodig hebt:

 • Twee vellen wit papier
 • Papier in leuke kleuren en printjes
 • Lijm of dubbelzijdig tape
 • Schaar
 • Potlood

Lekker hapje

Ligt er op Tweede Paasdag een berg chocolade in de kast van het eieren zoeken? Deze choco-cornflakes cupcakes zijn super makkelijk, want je hebt er geen oven voor nodig en het is ook nog eens overheerlijk! Smelt de chocolade, voeg de cornflakes toe en roeren maar! Schep in ieder bakje een lepel cornflakes en zet ze in de koelkast om af te koelen. Wanneer ze klaar zijn kun je ze decoreren met nep kuikentjes, of kleine paaseitjes. Mmmmmm!

Tip voor de overgebleven cupcake bakjes: deze verf en cupcake bloemen zijn super vrolijk en passen perfect bij de lente.

Paaseieren van touw

Ben je op zoek naar een interessante manier om paaseitjes te verpakken? Heb je wel eens chique eieren van draad al gezien? Ons bakers twine in verschillende kleuren is hier perfect voor.

Zo werkt het:

 1. Week wol of touw in een mengsel van half water en half lijm. Vul een kleine ballon met een aantal paaseitjes door die voorzichtig in de lege ballon te stoppen. Deze stap kun je overslaan als je ze enkel ter decoratie wil gebruiken.
 2. Blaas de ballon op. Als het touw of wol goed doordrenkt is, wikkel het draad in een web om de ballon heen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de draden zodat je de paaseitjes kan zien, maar ze er niet uit kunnen vallen.
 3. Laat goed drogen. Als ze helemaal droog en hard zijn, prik dan de ballon kapot. En haal de restjes er uit. Voila!

Nog even op een rijtje wat je nodig hebt:

 • Wol of bakers twine
 • Lijm
 • Kleine Ballonnen
 • Paaseitjes of andere snoepjes

Deze prachtige plaatjes hebben wij samen met nog veel meer leuke ideetjes verzameld op Pinterest. Welke van de deze mooie paaseieren ga jij maken?