Een verjaardagsfeest is dé mogelijkheid om even stil te staan bij een nieuwe mijlpaal; alweer een jaartje ouder. Een gezellige middag met je beste vriendjes en vriendinnetjes. Maar wat gaan we dan doen? Bowlen is leuk en de bioscoop of de boerderij natuurlijk ook, maar laten we dit jaar eens thuis blijven! Ga een keer voor ouderwets gezellig spelletjes spelen.

Wij vinden thuis verjaardagsfeestjes met spelletjes hartstikke leuk! Een beetje jeugdsentiment mag wel, toch? Natuurlijk kan dat binnen of buiten zijn. En mocht je twijfelen of dat wel net zo leuk is als een partijtje buiten de deur? Gooi die twijfel maar overboord! Wij helpen je om er een super leuk verjaardagsfeestje van te maken.

Tip: vraag de jarige wat hij of zij graag wil doen. Een kindje dat het liefst buiten speelt, wil niet urenlang rustig zitten knutselen met vriendjes of vriendinnetjes. En dat is prima! Bij elk kind past een ander feestje. Stoere knullen en meiden willen zich vast een middag uitleven in het park, hutten bouwen met allerlei bouwmateriaal en een ander kind bakt liever cupcakes. Behalve zo’n 'vrije' activiteit is het ook super leuk om spelletjes te doen. Als er kindje uitgenodigd is dat de andere kinderen nog niet kent, helpen groepsspelletjes om het ijs te breken.

Simpel, maar oh zo leuk...

Voor veel spelletjes zoals stoelendans of standbeeldendans heb je eigenlijk niks nodig. Zeker standbeeldendans is leuk voor de kleintjes, want als ze per ongeluk wiebelen, dan mogen ze de volgende ronde meehelpen om naar wiebelende standbeelden te zoeken! Denk ook aan koekhappen, spijkerpoepen, het grote ruil en huilspel, knipoogspel, verkleedrace. Op internet vind je heel veel spelletjesideeën, vaak met goede uitleg. Je zult zien hoe leuk kinderen dit soort (misschien in onze ogen) ouderwetse spelletjes vinden. Wij vonden ze ook allemaal zo leuk vroeger!

kinderspelletjes verjaardag

Tip: als je een thema voor het feestje kiest qua versiering, kies dan ook spelletjes die in het thema passen! Ezeltje Prik wordt Prinsesje Prik of Cactus Prik. 

Sportief feestje

Doe de spelletjes in een mini Olympische Spelen vorm. Bij ieder spel is er een winnaar die een klein prijsje of snoepje krijgt. Ook leuk is het om medailles uit te reiken. Koop ze of laat de kids ze zelf maken! Zorg dat er voldoende spelrondes zijn. Met een aantal verschillende soorten spelletjes en wedstrijdjes hebben ze dan allemaal kans om een keertje te winnen.

boy holding book on his head

Tip: bereid zoveel mogelijk van tevoren voor. Als je alle spelletjes hebt voorbereid en klaarliggen, zal het vlot lopen en zullen de kids zich ook niet gaan vervelen. En dan ben je zelf ook een stuk relaxter! Op Partydeco.nl vind je allerlei leuke collecties voor een te gek kinderfeestje. Voor elk thema is er wel iets te vinden! Of je nu een brandweerfeestje geeft, een indianenfeestje, een paardenfeestje, een prinsessenfeestje, of een Disney feestje (Frozen, Cars of Planes!). Voor elk wat wils! Sommige collecties hebben gratis printables, zo kun je allerlei leuke spelletjes uitprinten of decoratie die past bij het thema. Handig!

En de ouderen dan?

Zo, de kinderen zijn bezig.. nu is het tijd voor de ouderen. Daar komt Prosseco vs. beer pong bij kijken! lachen, gieren en brullen bij dit spel. Zet de tafel klaar en gooien maar! (het is wel 18+ dus houd het bij de ouderen ;P )

prossecco vs beer pong

Weet jij nog andere leuke spelletjes om te spelen tijdens een kinderfeestje? Laat het weten via Facebook!