Kinderen leven op een hele andere manier naar hun verjaardag toe dan volwassenen. Wij volwassenen kunnen nog wel met deze situatie omtrent het Coronavirus dealen, maar voor kinderen is het super zuur dat hun kinderfeestje in duigen valt… Echter hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn écht wel leuke manieren om jouw kleine toch een kinderfeestje te bezorgen. Op een andere manier weliswaar. Ik deel graag wat ideetjes!

UPDATE 19/08/2020: er mogen maximaal 6 personen extra in huis uitgenodigd worden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal personen.

Versier het huis rijkelijk

Maak het thuis éxtra feestelijk met de allermooiste versiering. Dit mag deze keer best wel wat uitbundiger voor een extra verjaardagsgevoel. Ballonnen gevuld met helium hangend aan het plafond met lint eraan, mega ballonnen van 1 meter, paperfans hier en daar, de mooiste slingers, folieballonnen gevuld met helium…pak lekker uit! Wanneer jouw mini me met zijn of haar slaperige hoofdje de woonkamer binnen komt weet hij of zij niet wat die ziet! Ohja, een feesttafel met de heerlijkste lekkernijen mét feeststoel mag natuurlijk niet ontbreken. En helaas mogen de kindjes niet komen, maar...de knuffels wel! Leuk idee voor als jouw kleine van knuffels houdt, net als Loua van Kae Sutherland (zie foto!). Cute!

Fotocredits linkerfoto: @kaesutherland

Houd het thema aan

Wilde jouw jarige een bepaald thema als kinderfeestje? Houd dit dan gewoon lekker aan! Er zijn genoeg thema's voor kinderfeestjes te vinden in de webshop. Een haaienfeestje? Prinsessenthema? Of toch liever de onderwaterwereld? Tover jouw woonkamer om!

Maak pakketjes voor vriendjes en vriendinnetjes

Stond er een kinderfeestje boordevol opdrachten en lekkernijen op de planning? Stop deze dan in een mooi traktatietasje of traktatiedoosje, zodat het vriendje of vriendinnetje dat uitgenodigd was de opdrachten thuis kan uitvoeren en thuis ook lekker kan smikkelen van jullie traktatie! Schrijf alle opdrachten uit op papier met benodigdheden. Eventueel kan je de benodigdheden erbij doen. Laat jouw kleintje de opdrachten ondertekenen met zijn of haar naam, dat doet het altijd goed! Vul samen het tasje met alle gewenste items, ben je ook meteen weer gezellig samen bezig. Bak eventueel cupcakes en voeg er eentje toe aan de traktatie. Of bekijk al onze kant en klare traktaties in de webshop. Feestbekers gevuld met popcorn of spekjes, zipperbags, snoeppotjes. Genoeg keuze! Ook leuk: voeg een traktatiecadeautje toe, zoals een setje stickers. Een mooi pakketje wordt het zeker!

Breng de pakketjes langs

Zijn de pakketjes goed gevuld met opdrachten, wat lekkers en een traktatiecadeautje? Mooi! Dan is het nu tijd om de pakketjes rond te brengen. Helaas kunnen de kindjes niet naar jouw kleine jarige toe komen, dan gaan jullie toch gewoon naar de kindjes toe? Zet het pakketje voor de deur, bel aan, neem je afstand en laat de ouder samen met het kindje open doen. Licht ze van te voren wel even in, zodat de kinderen weten dat ze afstand moeten nemen. Zo ziet jouw jarige alle uitgenodigde kindjes toch nog even! Daar zal hij of zij vast van opvrolijken en ben je lekker heel de middag op pad. Tip: laat de ouder van het kindje dat het pakketje heeft ontvangen hun kindje filmen terwijl hij of zij de opdrachten uitvoert of de traktatie uitprobeert.

Ga op raamvisite

Alle uitgenodigde kindjes hadden vast een cadeautje voor jouw jarige job klaarstaan. Ga daarom samen met de kleine op raamvisite langs alle kindjes. Het cadeautje kan je dan voor het raam open maken, ook leuk voor het uitgenodigde kindje om te zien hoe hij of zij zijn of haar cadeautje open maakt! Leuk te combineren wanneer je pakketjes met opdrachten en/of traktaties langs komt brengen. En nu je toch bezig bent willen alle opa’s, oma’s, tantes en ooms e.d. ook hun cadeautje geven. Ga dan ook meteen op raamvisite bij de familie. Zo wordt jouw kleine lekker verwend! Tip: ga maar met de auto voor deze keer, is toch wat praktischer. Neem voor de familieleden eventueel een stukje taart mee. Of steek samen een confettikanon af voor het raam. Plezier gegarandeerd!

Ik hoop dat jij wat aan deze tips hebt gehad en jouw jarige van het kinderfeestje heeft genoten!