Telkens weer lees je iets over die sweet table. Hartstikke leuk en helemaal in, maar hoe creëer je nu een mooie sweet table? Dat lijkt toch lastiger dan alleen een taart op tafel zetten. No worries! Wij helpen je. Het hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Volg onderstaande stappen en jij hebt in no time een mooie sweet table!

Wat is een sweet table?

Een sweet table kan je zien als dé eyecatcher van een feestje. Het is een mooi versierde tafel met allerlei lekkere, zoete hapjes. Donuts, cupcakes, cake pops, snoepjes, popcorn, taart, koekjes. Eén groot feest dus! Deze hapjes worden op een feestelijke manier gepresenteerd. Een sweet table is geschikt voor ieder feestje: babyshowers, verjaardagen, kinderfeestjes en ga zo maar door.

Stap 1: Thema bepalen

Oké, door naar het stappenplan. Hoe creëer je een mooie sweet table? Allereerst bepaal jij het thema van jouw feestje. Want het is het mooiste als jouw sweet table matcht met de rest van de decoratie van jouw feestje! Ga jij voor een pastel party, glitter and glamour of wordt het toch roségoud? Als je je vast houdt aan één thema of kleurthema ziet het hele feest inclusief sweet table er meteen heel stijlvol uit. Tineke koos voor de tweede verjaardag van Flynn voor een Two the moon/galaxy thema!

Bekijk al onze verjaardag thema’s en kinderfeestje thema’s in de webshop.

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Stap 2: Tafelkleed, -loper of niets?

Wanneer je het thema hebt bepaald, begin je vervolgens langzaam de sweet table op te bouwen. Je begint bij het begin en dat is de ondergrond. Ga jij voor een tafelkleed of een tafelloper? Allebei erg chique! Wij zijn zelf erg fan van de organza tafellopers met gouden of zilveren stippen en de roségouden tafelloper vol pailletten. Woah! Natuurlijk kan je er ook voor kiezen de tafel vrij te houden.

Bekijk al onze tafelkleden in de webshop.

Stap 3: Yummy food inkopen

Het is tijd voor de lekkere zoetigheden! Wil je lekker veel eten op tafel? Kom dan niet alleen met vier verschillende taarten, maar wissel juist af met diverse hapjes. Denk aan donuts, cupcakes, cake pops, brownies, koekjes, spekjes en ander snoepgoed. Het heet een sweet table, maar natuurlijk kan je hier je eigen draai aan geven. Wraps, mini sandwiches en fruit vallen ook altijd goed in de smaak en passen prima tussen de zoetigheden. Op een sweet table wordt meestal alleen ruimte vrij gemaakt voor de snacks. Het drinken staat ergens anders klaar. Maar als jij genoeg ruimte op de tafel hebt, kan de drank er makkelijk bij! Het wordt vaak genoeg gecombineerd.

Stap 4: Werk in hoogte

Nu je weet welke hapjes je gaat serveren, kan je aan de slag met de indeling van de sweet table. Misschien wel het leukste van allemaal! Bepaal hoeveel schalen, bordjes, bakjes en plateaus jij nodig hebt. Deze moeten natuurlijk wel in het thema passen. Tip: voor het mooiste effect werk je in verschillende hoogtes. Dat zorgt voor meer structuur. Gebruik hiervoor onze taartplateaus die verkrijgbaar zijn in meerdere hoogtes én kleurtjes! Etagères en donut walls zijn ook top om te gebruiken. Bij elkaar zal dit zó mooi gaan staan!

Bekijk al onze etagères en taartplateaus in de webshop.

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Stap 5: Zorg voor bordjes en servetjes

Het moet voor de gasten wel handig zijn de snacks te pakken. Zorg daarom voor kleine gebaksbordjes, servetjes en leuke prikkertjes. Ook hier zijn zó veel leuke designs van te vinden! Nu ben je toch écht bijna bij het einde aangekomen…

Bekijk al onze tafeldecoratie in de webshop.

Stap 6: Versier de tafel

Tijd voor de finishing touch! Tevens de laatste stap. Maak de tafel af door een tasselslinger aan de rand te hangen en tafelconfetti over de tafel te strooien. Vaak wordt er een slinger of ballonnenboog boven de tafel gehangen, zodat het een échte eyecatcher wordt. Zet er eventueel nog wat ballonnen gevuld met helium aan een ballonhouder omheen et voilà, jouw sweet table is klaar!

Bekijk al onze feestversiering in de webshop.

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Psst...natuurlijk kan je met een sweet table alle kanten op. Maak er een hartige table van met broodjes, wraps, sandwiches, kazen, olijfjes en noem maar op! Een winters feestje op de planning? Ga dan voor een chocolademelkbar met diverse toppings. Of creeer een drankjesbar met diverse drankjes in grote mason jar dispensers. Je kan er alle kanten mee op!

Bekijk onderstaande sweet tables voor meer inspiratie.

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Fotocredit: Sanne Popijus

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Fotocredit: Moniek van Gils

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Fotocredit: Eppel Fotografie

In 6 stappen een mooie sweet table!, partydeco.nl

Fotocredit: Tovergoud