Is jouw kindje helemaal weg van de jungle vibe? Wij ook! Daarom hebben wij te gekke decoratie voor een perfect jungle feestje! Lees snel verder om te kijken welke musthaves jij moet hebben en hoe jij thuis een jungle feestje organiseert!

Tover jouw huis om in een jungle

De perfecte manier om je huis te versieren voor een jungle feestje is door heel veel groene kleuren en vooral veel bladeren in huis te halen. Leg hier en daar wat decoratiebladeren neer, hang een aantal slingers van bladeren op en verspreid wat groene (zowel licht- als donkergroene) ballonnen door het huis. Zwarte ballonnen passen hier ook heel stoer bij! Voor extra gemak kies je voor de ballonnen & bladeren Tropical set. Voor de échte jungle vibe hang je wat slierten groen crêpepapier aan de muren. Dit lijken net lianen! Het lijkt bijna alsof je je echt in een jungle bevindt! Een leuke toevoeging in huis zijn folieballonnen in de vorm van een dier. Een spin, toekan of krokodil folieballon past perfect bij een jungle feestje. Wij zijn zelf fan van de Jungle folieballonnen van Talking Tables.

How to: jungle feestje

Voor het gemak hebben wij vier mooie jungle collecties voor jou verzameld. Zo ben je in 1 klap klaar! Ga jij voor de Wild Adventure, Go Wild, Party Animals of Tropic Like It’s Hot collectie? Natuurlijk kan je hier ook een hele mooie combinatie van maken.

Een jungle lunch

Naast de decoratie in huis moet de lunch- of dinertafel natuurlijk ook geheel in jungle stijl zijn! Dek de tafel met een groen tafelkleed en strooi er groene confetti (in de vorm van bladeren) overheen voor een speels effect. De tafel dek je met de leukste bordjes, bekertjes, servetjes en rietjes. Er is zo veel leuks te vinden! Wij zijn zelf erg fan van bordjes in de vorm van dieren en palmbladeren. Oh…en de krokodil serveerschaal mag écht niet ontbreken op tafel. Ook leuk om de klassen mee rond te gaan om in het thema te blijven. Echte eyecatchers voor op tafel zijn de toucan servetten van Meri Meri. Ze zijn bijna te mooi om te gebruiken! Zet jij een jungle taart op tafel? Dan mag de taarttopper wild one in hout, goud acryl of zwart acryl niet ontbreken!

How to: jungle feestje

Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Geheel in het thema blijven? Draai wat bladerdeeg om een knakworstje, zodat het net op een slang lijkt dat om een tak heen draait. Teken met zwarte stift tijgerkoppen op mandarijntjes. Plak op chocoladecakejes ogen, een neus en oren zodat het op een aapje lijkt. Zet wat exotisch fruit op tafel en kies voor de lekkere trek voor snoepbanaantjes, apenkoppen en slangen- en kikkersnoepjes. Serveer daarnaast groene ranja. Jouw jungle lunch is helemaal ready. Yummy!

How to: jungle feestje

Fotocredits: Noah’s Boytique | Skip to my Lou | Listrumahsakit

Jungle feestkleding

Hoe leuk is het als jij, je kindje en de uitgenodigde kinderen geheel gekleed zijn in het thema? Geef alle kindjes bij aankomst een dierenmasker, zodat ze zich helemaal kunnen inleven in het jungle thema. Jouw kindje mag er natuurlijk uitspringen. Wij zijn helemaal weg van de leeuwenjumpsuit of leeuwencape van Souza!

How to: jungle feestje

Jungle spelletjes

Op een jungle feestje horen avontuurlijke, jungle activiteiten! Wat kun je gaan doen? Begin met een leuke jungle quiz. Laat de kinderen dierengeluiden horen uit de jungle. Als je raadt welk dier het is, mag je jouw cadeautje aan de jarige geven. Knutsel daarna met zijn allen een palmboom of verrekijker van toiletrollen. Kinderen kunnen hun energie kwijt met een spannende speurtocht buiten. Maak een parcours met verschillende opdrachten, zoals kokosnootlopen waarbij 2 kinderen met een kokosnoot tussen hen in de overkant moeten halen zonder de kokosnoot met de handen aan te raken. Super leuk!

Jungle feestje traktaties

Tot slot geef je na afloop elk kindje een kleine traktatie mee. Stop wat leuke stickers of Into The Wild plaktattoos in een traktatietasje (met jungle thema natuurlijk) en doe er nog wat lekkere snoepjes of tijger mandarijntjes bij.

How to: jungle feestje

Ben jij van plan om een jungle feestje te organiseren?