Is jouw kleintje helemaal weg van haaien en de onderwaterwereld? Zo erg, dat er zelfs een kinderfeestje met haaien thema op het wensenlijstje staat? Met deze tips maak jij er een shark-tastic feestje van!

Jouw kleine in het middelpunt

Het is het feestje van jouw kleine. Dan mag hij of zij best in het middelpunt staan! Trek hem of haar daarom een haaien verkleedsetje aan. Vandaag mogen ze als haai door het leven! Ken je de haaien verkleedset van Meri Meri al? Deze heeft een glinsterende cape met een  gewatteerde vin en staart. Ook heeft het setje een capuchon met viltentanden. Net echt! Zorg maar dat je niet gebeten wordt…

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

Tover jouw woonkamer om in de onderwaterwereld

Zo…jouw kleine is met het haaien verkleedsetje van Meri Meri in één klap klaar voor het feestje. Nu de woonkamer nog! Bij binnenkomst moet het natuurlijk meteen duidelijk zijn wat het thema van het feestje is. Hang daarom bij de ingang een blauwe ballonnenboog op. Een echte eyecatcher! Ze treden als het ware de onderwaterwereld van haaien binnen…oeh!

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

Eenmaal door de ballonnenboog gelopen staan ze oog in oog met een aantal haaien, doordat jij een paar toffe haaien folieballonnen gevuld met helium in de woonkamer hebt neergezet. Hang er een lint met ballongewichtje aan. Dan lijkt het net alsof er echte haaien foor de woonkamer “rondzwemmen”. Spannend! Op een blauw zeil natuurlijk, dat dient als de zee. De kinderen zijn dan als vissen (of haaien…) in de zee!

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco
Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

Slingers en ballonnen horen er ook bij, zéker op een kinderfeestje. Meri Meri heeft een heel mooie slinger in de collectie Under the Sea. Deze slinger is perfect voor het haaienfeestje (deze gehele collectie past trouwens super goed bij een shark-tastic kinderfeestje). Vul de slinger aan met blauwe, mintgroene, gele, witte en transparante slingers. Dit zorgt voor een écht onderwaterwereld effect!

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

De leukste tafeldecoratie

Of je nu gaat lunchen, dineren of alleen een sweet table hebt staan: ook de tafeldecoratie moet er shark-tastic uit zien! Het wordt pas echt een feest met haaien serveerschalen, borden in onderwaterwereld stijl, knalgele vis servetten om je toet mee af te vegen en zee bekertjes. Een wilde boel daar aan tafel zo! Ik raad je aan de tafeldecoratie uit de Under the Sea collectie van Meri Meri te gebruiken, maar je kan natuurlijk ook lekker mixen en matchen! Heb je de toffe haaien serveerschaal uit deze collectie al gezien? De serveerschaal is lekker stevig en heeft een metallic afwerking, dit maakt ‘m echt heel stoer. Ook is hij groot genoeg om alle lekkernijen op te serveren. Maak de tafel af met blauwe confetti. Ik vind zelf de iridescent tafelconfetti uit de Narwhal collectie erg leuk!

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco
Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

Een echte haaientaart

Natuurlijk moet ook de taart in het haaien thema passen. Dat doe je al heel gemakkelijk met onze gepersonaliseerde taarttopper met naam in de vorm van (uiteraard) een haai. Je kan zelf de kleur van deze taarttopper kiezen. Dat is toch stoer! Wat ook leuk is, om bij de taartronde te serveren, zijn cupcakes! Kinderen zijn er dol op. Maak ze matchend bij de taart met de Under the Sea cupcake set!

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

De spannendste lekkernijen

Jij wil alle kinderen natuurlijk wel iets origineels serveren. Ik heb een aantal leuke tips voor je: breek een Oreo koekje doormidden en steek ze in je cupcakes. Nu lijkt het net alsof je vinnen op je cupcakes hebt staan! Oeh! Maak een aantal sandwiches en snijd ze in een driehoek. Nu hebben ze lekkere haaienvinnen om van te smullen. Snijd een appel in kleine driehoekjes en serveer ze als “haaientanden”. Oh…en die leuke dolfijnsnoepjes doen het natuurlijk altijd goed!

Echte haaien activiteiten

Maak met z’n allen mooie haaienvinnen van karton. Met een elastiek kunnen de kids deze om hun middel binden, zodat ze een echte haai zijn. Deze kunnen ze meteen gebruiken voor het spel haaientikkertje. Eigenlijk gewoon tikkertje, zoals wij deze kennen. De tikker heeft alleen zijn haaienvin om en de andere kinderen zijn de vissen die gepakt kunnen worden. Dat wordt een dolle boel! Ook altijd leuk om te doen: koekhappen, maar dan met haaiensnoepjes (die in de vorm van een dolfijn lijken erg op haaien). Happie haai! Span een lijn in de woonkamer. Hang er wat van de snoepjes aan en het spel kan beginnen! Later op de middag kan je ook nog gaan “onderwater snoepen” of “haai ik prik je” spelen. Bij onderwater snoepen heb je een bak met water nodig en natuurlijk snoepjes. Hoe werkt het? In de bak (met water) doe je een snoepje. De kinderen mogen om de beurt, met de handen op de rug, een snoepje uit het water vissen. Als het is gelukt mag de volgende. Het is verstandig om het water af en toe te verversen. Bij haai prik je moet je eigenlijk gewoon denken aan ezeltje prik je, alleen dan met een haai. Hoe werkt het? Print een grote foto van een haai. Knip de staart eraf en plak de haai op een stuk karton. Hang deze op. Op de staart prik je een punaise of voor de iets veiligere optie dubbelzijdig tape. Daarna worden de kinderen geblinddoekt en mogen ze gaan proberen om de staart op de juiste plek te hangen.

Hoe organiseer je een shark-tastic kinderfeestje?, partydeco

Zo, met deze items en tips creëer jij dus een shark-tastic kinderfeestje! Ga jij een haaienfeestje organiseren? Laat het weten in de reacties!