Nog even en dan is het weer Halloween. Hoewel Halloween nog niet zo bekend is in Nederland, wordt het steeds populairder. Waar dit eerst een feest alleen voor kinderen was die verkleed langs de deuren gingen, vieren steeds meer volwassenen dit feest!

Nog even en dan is het weer zo ver, dan vieren we Halloween. Halloween is de Engelse naam voor allerheiligenavond en wordt gevierd op 31 oktober. Het is traditie om verkleed langs de deuren te gaan met lampionnen en 'trick or treat' te roepen wat staat voor een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen. Het wordt vooral gevierd in landen als Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, maar het wordt steeds populairder in Nederland en daarom kunnen wij niet achterblijven!  Hieronder laten we een aantal ideeën zien hoe jij Halloween het beste door kunt voeren bij jouw thuis.

Uiteraard mogen pompoenen tijdens Halloween niet ontbreken. We kennen natuurlijk allemaal wel de traditionele manier van het uithollen met een kaarsje erin. Maar anno 2016 zijn er natuurlijk veel meer leuke ideeën! In de foto hieronder laten we er een aantal zien. Dus ben jij een beetje creatief? Pak dan de kwast en ga lekker aan de slag!

Bekijk waar het bij jouw thuis mogelijk is om Halloween decoratie toe te passen. Neem als basiskleuren paars, oranje en zwart gecombineerd met goud voor een feestelijke Halloween look. Hang bij de ingang een leuke slinger op met wat spinnenrag voor een goede binnenkomer. Neem daarnaast bijvoorbeeld één hoek of tafel om volledig te versieren. Gebruik als basis slingers, honeycombs, ballonnen en wat spinnenrag en vul dit aan met lekkere treats en wat kaarslicht. Ga jij dit jaar los met verkleden en schminken? Dan wil je hier natuurlijk te gekke foto's aan overhouden. Maak een leuke photobooth achtergrond door een aantal tasselslingers onder elkaar te hangen met een vleermuis backdrop. Trek nu je engste kostuum aan en griezelen maar! Maak van je oranje en witte ballonnen gemakkelijk spookjes en pompoenen door er gezichtjes op te tekenen. Voor een extra spooky effect kun je over de ballonnen een witte doek hangen.

Bij Halloween horen natuurlijk ook ‘treats’ ofwel lekkernijen, maar uiteraard wel met een lekker eng tintje! Willen jullie nog meer leuke treats en Halloween inspiratie? Bekijk dan ons Pinterest Board

Gaan jullie dit jaar ook Halloween vieren?

Happy Halloween!