BOE! Schrik niet, maar het is al weer eind oktober. En dat betekent dat het tijd is voor Halloween! Griezelfilms op tv, pompoenen voor de deur en natuurlijk hoort verkleden er ook bij. Wij van Partydeco.nl houden wel van een (eng) feestje en dus staat deze blog geheel in het teken van het griezeligste feest van het jaar. 

In Amerika is Halloween echt een evenement. Kinderen gaan de buurt in voor Trick-or-Treating, laten hun kostuums bewonderen en komen met een berg snoepjes thuis. Sommige mensen maken zelfs een spookhuis in hun huis of tuin voor voorbijgangers!

Ook in Nederland wordt Halloween steeds populairder. In deze blog verklappen we de leukste ideeën én een griezelig spel om een geslaagd Halloween feest te geven. Dit hoeft geen verjaardagsfeestje te zijn en is ideaal om samen met bevriende ouders te regelen.

Vraag alle kinderen verkleed te komen. Er zijn een hoop super originele verkleedmogelijkheden, die niet uit de winkel hoeven te komen. Kinderen kunnen verkleed gaan als hun favo boekenheld, of misschien als iets uit jouw jeugd. Super Mario, anyone? Of wat dacht je van deze fantastische home-made outfits?

Wil je je huis in stijl decoreren voor het Halloween feest? Ook daarvoor ben je op Partydeco.nl aan het juiste adres. Wij gaan voor passende Halloween decoratie in zwart, oranje en paars! Laat de kinderen zelf hun cupcakes decoreren. Gebruik een beetje groene kleurstof in de cupcakes voor een spooky effect.

Enge Emmers

Voor dit Halloweenfeest zal ik ook mijn absolute top activiteit met je delen: Enge Emmers! Ofwel: geblinddoekt grabbelen. De kinderen mogen één voor één grabbelen of voelen in een emmer. Hartstikke spannend natuurlijk, want je kunt niet zien wat er in zit. De eerste is gevuld met enge beesten, de tweede met monster slijm en de derde met hersenen en ogen (je kunt dit minder eng maken voor de kleintjes).

Dit heb je ervoor nodig:

 2 of 3 emmers
 Vuilniszakken
 Spaghetti
 Pakje Jelly pudding poeder
 Nep spinnen/vleermuizen/slangen (speelgoedwinkel)
 Handdoeken/poetsdoekjes
 Eventueel snoepjes in een verpakking

De voorbereidingen zijn als volgt:

 Maak je jelly.
 Kook de spaghetti.
 Vul de eerste emmer met de nep beesten en eventueel gevallen bladeren.
 Vul de tweede emmer met jelly (in stukjes).
 Vul de derde emmer met de spaghetti en gehaktballetjes.
 Voeg wat snoepjes toe aan elke emmer. Dit kan maar hoeft niet. Kinderen vinden dit uit ervaring zonder snoep ook super leuk en spannend!
 Dek de emmers af met de vuilniszakken. Maak daarna een klein gat in de zak zodat er een hand in past.

Je Enge Emmers zijn klaar! De kinderen kunnen nu om de beurt grabbelen, en voelen wat er in zit. Bereid je voor op gegil en gegiechel.

Op ons nieuwe Pinterest bord ‘Happy Halloween’ vind je nog veel meer leuke inspiratie foto’s.

Happy Halloween!