Traktatiestress. Herkenbaar? Iedere ouder krijgt ermee te maken. Of het nu de verjaardag van jouw kleintje is of een afscheid op een kinderdagverblijf, we kunnen deze momenten niet voorbij laten gaan zonder te trakteren. En aangezien we het beste willen voor onze kinderen, maken we steeds meer verantwoorde keuzes. De gezonde traktatie is hot & happening! Daarom geven wij jou 5 gezonde traktatie tips. Lees je mee?

1. Knijpfruit

Knijpfruit is ongekend populair! Naast dat deze traktatie gezond is, is het ook hartstikke makkelijk. Knijpfruit zijn zakjes, met een tuit aan de bovenkant. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten knijpfruit. Ga je voor een bananensmaak? Of misschien voor een biologische variant? Kies voor een variant bestaande uit 100% fruit, zonder toegevoegde suikers of conserveermiddelen.

Om jouw knijpfruit nóg leuker te maken, kun je kiezen voor een knijpfruitwikkel. Zo kun jij een wikkel personaliseren met de naam of foto van jouw kindje en heb je naast een gezonde traktatie, ook een unieke traktatie. Je hebt geen lijm nodig om jouw wikkel aan het knijpfruit te bevestigen, dit kan gewoon gevouwen worden, makkelijk toch?

2. Feestbeker

Deze trendy feestbeker is de ideale schooltraktatie voor de jarige Job of Jet om uit te delen aan vriendjes en vriendinnetjes! Voor de ouders die niet veel tijd kwijt willen zijn aan een kindertraktatie, zijn de feestbekers een leuk en makkelijk idee. Je kunt natuurlijk zelf bepalen waarmee jij de feestbeker wilt vullen. Voor een gezonde variant kun je deze bekers lekker vullen met vers fruit. Kies bijvoorbeeld voor watermeloen of aardbeien. Een ander alternatief is popcorn! De zoute variant is een bewustere keuze én nog steeds een heerlijke snack voor de kids.

Ontwerp jouw eigen feestbeker en vul deze samen met jouw kindje om er uiteindelijk een speciale schooltraktatie van te maken.

3. Feestwater

Van spelen krijg je dorst! Trakteer daarom op de verjaardag van jouw kindje of bij een sportvereniging gepersonaliseerd feestwater. Een gezondere traktatie ga je niet vinden. Wil je het water toch een beetje op smaak brengen? Kies dan voor een suikervrije ranja. Personaliseer het flesje water met de naam en leeftijd van je kleintje en na 5 werkdagen wordt het gehele pakket al bij je aan huis bezorgd. Heerlijk, die klant en klare traktaties.

4. Snoeppotje

Verras de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes van jouw kindje met één van deze te gekke en smakelijke snoeppotjes. Nu klinkt een snoeppotje niet erg gezond, maar gelukkig kun jij deze plastic of glazen potjes zelf vullen met (zoute) popcorn of bijvoorbeeld pitloze druiven. Zo maak jij er toch een gezonde traktatie van. Om de snoeppotjes helemaal compleet te maken zit er een sticker op die je eenvoudig zelf kunt ontwerpen.

5. Zipperbag

Zip the bag! Deel deze kleine zipperbags uit op school, het kinderdagverblijf of op het kinderfeestje. Maak een gezonde traktatie van de zipperbag door deze te vullen met rozijnen of een ander gezond alternatief. Het leuke aan de zipperbag is dat de kinderen het zelf kunnen open en dichtritsen. De sticker op de zipperbag kun jij zelf personaliseren, om de zipperbag extra leuk te maken.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een gezonde traktatie in elkaar te zetten en vooral met behulp van onze ontwerptool staan er binnen no time kant en klare traktaties klaar. Voor welke gezonde traktatie ga jij? Bekijk al onze traktaties in de webshop.