We leven in een gekke tijd van 1,5 meter afstand houden. Hoe vier je dan nog de gender reveal die jij zo graag wilde doen? Dat kan nog steeds! Wel op een andere manier natuurlijk, maar je kan er best wat van maken! Ik leg je graag uit hoe, lees maar mee!

Wij houden de richtlijnen van de Rijksoverheid aan.

Videobellen

De meest voorkomende optie is…videobellen! Geef een datum en tijd door voor de videocall en tel gezamenlijk af tot de grote onthulling. Wat je hiervoor nodig hebt? Een app om te videobellen én natuurlijk iets om het gender te onthullen. Denk aan een grote zwarte ballon gevuld met blauwe of roze confetti, een confettikanon, een taart met blauwe of roze vulling…genoeg mogelijkheden! Wat betreft de apps zou ik de volgende 3 aanraden:

Je kunnen kiezen voor WhatsApp. Het enige nadeel hiervan is dat je met maximaal 4 personen tegelijk kan videobellen. Of ga voor FaceTime, hier kunnen maximaal 32 personen aan toegevoegd worden! Hiervoor moet je wel over een Apple apparaat beschikken. Ook zou je Skype kunnen gebruiken met een maximum van 50 personen. Hiervoor moet je wel een account aanmaken. Wil je maar 1 videocall houden? Dan raad ik Skype aan.

Ook leuk om te doen tijdens het videobellen: laat jullie familie en vrienden eerst doorgeven wat zij denken dat het wordt. Een jongen of een meisje, maak de stand bekend. Dus bijvoorbeeld 10 stemmen voor een meisje en 7 stemmen voor een jongen. Daarna gaan jullie ‘live’ over naar de reveal! Een leuke en interactieve manier om jullie “gasten” toch er wat meer bij te betrekken. Willen jullie zelf het geslacht niet weten? Laat iemand dan de ballon gevuld met confetti, een confettikanon, de taart met vulling o.i.d. naar jullie opsturen! Zo blijft het voor jullie een verrassing.

Raamvisite

Ga iedereen persoonlijk af door voor het raam een confettiballon of -kanon met blauwe of roze confetti door te prikken of af te schieten. Tof! Wat zullen ze voor het raam springen. Een bijzonder momentje voor beide partijen en kunnen jullie het toch een beetje samen vieren.

Ding dong…een cupcake!

Als jullie zelf het geslacht al weten en dit op een leuke manier kenbaar willen maken aan jullie dierbaren is het neerzetten van een cupcake met blauwe of roze vulling voor de deur een super leuk idee! Zet de doos met cupcakes neer, neem je afstand en verras de ontvanger. De ontvanger kan direct een hap nemen en erachter komen wat het wordt! Op deze manier zie je live de reactie van jouw dierbare én heb je toch een soort persoonlijk momentje.

Fotocredits: Sprinkles Bakery

Laat een gender reveal ballon of confettikanon achter

Naast het neerzetten van een cupcake, kan je er ook voor kiezen een zwarte ballon gevuld met blauwe of roze confetti of confettikanon gevuld met blauwe of roze confetti op te sturen naar jullie dierbaren. Zo kunnen zij zelf de ballon doorprikken of de confettikanon afschieten. Ook leuk om tijdens dit moment te videobellen, zodat je hun reactie kan zien!

Ballon met helium als verrassing

Ik vind onze satin luxe hartjes ballonnen ideaal voor de onthulling van het geslacht! Ze zijn namelijk te verkrijgen in een blauwe en roze kleur. Laat de ballonen door ons vullen met helium en stuur ze op naar de ontvangers. Of vul ze zelf met helium, doe ze in een doos en zet de doos voor de deur van jouw dierbare. Jouw dierbare maakt de doos open en tadaa…het geslacht is onthult!

Hopelijk kunnen jullie op deze manier toch een geslaagde gender reveal organiseren! Hoe pakken jullie het aan? Laat het weten in de reacties!