Het organiseren van een kinderfeestje kan een overweldigende taak lijken. En soms weet je gewoon even niet waar je moet beginnen... Maar daar willen we je graag bij helpen! In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je een geslaagd kinderfeestje thuis kan organiseren! Want het is gelukkig helemaal niet nodig om een dure locatie te huren om een onvergetelijk feestje te creëren. Thuis feestvieren heeft ook zijn voordelen, zoals flexibiliteit en kostenbesparing. Lees snel deze blog en dan zal jij er dit jaar zeker voor zorgen dat alle kinderen een fantastische tijd hebben op het kinderfeestje van jouw kleintje.

Kies een thema

Een thema geeft richting aan het feest en helpt bij het plannen van decoraties, activiteiten en traktaties. Daarom is het het makkelijkst om al eerste stap een thema te kiezen. Overweeg voor het thema van je kinderfeestje thuis zeker de interesses van je kind en laat hem of haar helpen bij het kiezen van een thema, zoals piraten, prinsessen, superhelden, dieren, sporten, enzovoort. Een thema maakt het ook meteen gemakkelijker om gerichte activiteiten en decoraties te plannen.

Dit zijn een aantal populaire kinderfeestjes thema's:

Fairy

Met deze sprookjesachtige Fairy collectie van Meri Meri waan je in een wereld vol elfjes. Eet cupcakes van paddenstoelen of ren onder de magische Fairy slinger door. Vergeet je vooral niet te verkleden als een elfje met betoverende vleugels!

Kinderfeestje thuis: fairy thema

On the farm

Life is better on the farm! Is jouw kleintje bijna jarig en gek op dieren en de boerderij? Ga dan voor de boerderij collecties van Ginger Ray en Meri Meri! Dit leuke thema kenmerkt zich door schattige dieren illustraties, tractors, windmolens en de kleuren roze, rood, groen en geel. 

Kinderfeestje thuis: On the farm thema

Mermaid magic

I bet it's mermaid magic! Ken jij een kleine zeemeermin? Dan is dit glimmende zeemeerminnen thema perfect voor haar! Creëer een prachtige roze onderwater wereld met het Mermaid Magic thema van Ginger Ray. Ook leuk te combineren met andere roze en lila feest artikelen en gepersonaliseerde traktaties!

mermaid magic thema

Let's go wild!

Let's go wild! Maak er een wild feestje van met dit fantastische jungle thema van Ginger Ray! De collectie kenmerkt zich door de wilde dieren zoals slingerende apen maar ook de giraf en olifant zijn van de partij.  

 Let's go wild thema

Peter Rabbit

"Once upon a time there were four little Rabbits, and their names were Flopsy, Mopsy, Cotton-tail, and Peter." De bekende Engelse kinderboekenreeks Peter Rabbit is nu uitgebracht in een fantastische feestcollectie voor kleine kinderen. Ontdek hoe Meri Meri Peter Rabbit heeft weergegeven in deze leuke feestcollectie met bordjes, bekertjes, servetten, slingers en meer.

Peter rabbit thema

Planning en uitnodigingen

Begin ruim van tevoren met de planning. Stel een datum en tijdstip vast en maak een gastenlijst. Stuur tijdig uitnodigingen, die je zelf kunt maken of digitaal kunt versturen. Vergeet niet om RSVP's te vragen, zodat je het aantal gasten kunt plannen. Maak ook een planning met een overzicht van de activiteiten die je graag wil doen op het feestje

Decoraties voor een kinderfeestje thuis

Transformeer je huis in een feestelijke omgeving met leuke decoraties. Ballonnen, slingers, vlaggen en tafeldecoraties in de gekozen themakleuren zorgen voor een feestelijke sfeer. Je kunt ook posters of een welkomstbord ontwerpen voor het verjaardagsfeestje! Dit kan je makkelijk doen via onze website. Je kan kiezen uit heel wat bestaande ontwerpen en deze dan aanpassen. Maar je kan ook zelf een ontwerp maken, zo is je poster of welkomstbord écht uniek! Vergeet zeker ook niet om een speciale feesttafel te maken met kleurrijke tafelkleden, borden, bekers en servetten die passen bij het gekozen thema.

Activiteiten en spelletjes voor een kinderfeestje thuis

Bedenk leuke en interactieve activiteiten en spelletjes om de kinderen bezig te houden. Afhankelijk van het thema kun je knutselactiviteiten, schattenjachten, sportieve spellen, karaoke, dansfeestjes of zelfs een mini-disco organiseren. Zorg ervoor dat de activiteiten aansluiten bij de leeftijdsgroep van de kinderen en houd rekening met eventuele ruimtebeperkingen in huis. Vraag zeker ook aan je kleintje wat hun voorkeur is op vlak van activiteiten. Het feestje moet natuurlijk voor hen leuk zijn, daarom is het belangrijk om ook zeker hun mening te vragen.

Traktaties

Trakteer de kinderen op lekkernijen die passen bij het thema van het feestje. Cupcakes, koekjes, popcorn, fruit, mini-sandwiches en snoepjes kunnen allemaal op een creatieve manier worden gepresenteerd. Overweeg ook om kleine traktatiedoosjes te maken, gevuld met themagerelateerde goodies zoals stickers, kleine speeltjes of snoepjes. Wist je trouwens dat je op onze website heel wat personaliseerbare traktaties kan vinden? Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde traktatiedoosjes, knijpfruitwikkels, feestwater, feestbekers, chipsblikjes, popcornbakjes en nog veel meer! Al deze ontwerpen kan je zelf makkelijk aanpassen via onze ontwerptool. Zo maak je snel en makkelijk zelf unieke traktaties. De kids zullen zeker en vast fan zijn van de originele traktaties!

Het organiseren van een kinderfeestje thuis kan net zo leuk en memorabel zijn als het vieren op een externe locatie. Met een goed gekozen thema, doordachte planning, creatieve decoraties, leuke activiteiten en lekkere traktaties kun je een onvergetelijk feestje creëren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de kids genieten van de dag! Dus haal die feesthoedjes tevoorschijn, zet de muziek aan en maak thuis een feestje om nooit te vergeten!