Wij zijn enorm gek op feestjes, dus deze tijd van het jaar vinden we geweldig. Maar waar we niet zo van houden is afwassen. Eén van onze tips voor minder vaat zijn onze houten besteksetjes. Wil je deze een beetje verfraaien maar weet je nog niet hoe? In deze blog vind je volop DIY knutsel tips om van je houten bestek setjes ware eyecatchers te maken, ofwel: kek bestek!

Milieubewust en makkelijk

Maar er kleeft altijd wel een (groot) nadeel aan feestjes, en dat is afwassen. Eén van onze tips voor minder vaat zijn onze houten besteksetjes. De houten besteksetjes zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Duurzaam én hip dus.

gouden stippen houten bestek chevron houten betsek houten bestek

Wil je zelf  aan het knutselen gaan, kies dan voor de setjes zonder deco! Deze setjes maak je helemaal uniek met een beetje DIY. Kies uit stempels & inktbakers twine of maskingtape. Zelfs de viltstiften kun je uit de kast halen. Leef je uit!

diy bestek

Stempel de naam van de gasten op hun besteksetje zodat ze ze niet kwijtraken, of de naam (of leeftijd) van de jarige! Ook voor de feestdagen zijn er zo veel ideeën voor decoratie. Rood, goud, groen, wit; sneeuwvlokjes, kerstboompjes of rood met gouden riem-detail voor ‘Santa lepels’.

Met masking tape of washi tape kan je ook heel veel verschillende effecten creëren. Gebruik de tape in de lengte voor veel kleur, of verschillende tapes horizontaal voor een kleurexplosie. En voor feestjes waar vlaggetjes echt een must zijn creëer je die zelf door je masking tape horizontaal te plakken, en dan te laten doorlopen. Werk het af door een driehoekje er uit te knippen. Decoreren met glitter ziet er ook super mooi uit, maar eet waarschijnlijk iets minder lekker!

orange and gray floral tape

Shop hier alle producten voor kek bestek!

En voor nog meer inspiratie kun je altijd een bezoekje brengen aan ons Kek Bestek Pinterest Board.

Veel plezier!