Is jou weleens overkomen dat je dingen vergeet te regelen voor jouw verjaardagsfeest? Of beleef je meer stress dan plezier door je verjaardag? No more! Met deze ultieme checklist zit je goed en hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je iets vergeet voor jouw verjaardagsfeest.

Gastenlijst

Wie nodig je allemaal uit? Op basis daarvan bepaal je waar je het viert en hoeveel decoratie en eten/drinken je nodig hebt. Niet meer dan logisch dus dat dit je eerste stap is. Houd wel rekening met hoeveel mensen je maximaal kan uitnodigen!

Locatie en datum

Als je jouw verjaardag niet thuis viert, dan is het belangrijk om vroeg van tevoren een locatie te regelen. Anders is jouw datum misschien al door iemand ingepikt! Een locatie gaat dus gepaard met een datum. Als je het thuis viert, heb je wat meer mogelijkheden wat betreft datum en tijden. Dan is in principe alles mogelijk natuurlijk.

Verlanglijst

Niet onbelangrijk: maak een lijstje van wat je wilt hebben! Verwacht wanneer je eenmaal de uitnodigingen hebt gestuurd, dat jouw gasten willen weten wat je wilt hebben. Dan is het wel zo handig als jij alvast iets heb klaarliggen om te sturen als iemand er naar vraagt. Zo maak je het voor je gasten ook een stuk makkelijker! Tip: gebruik een digitale verlanglijst waar al je gasten bij kunnen en gelijk zien of iets al gekocht is of niet. Bol.com heeft zo’n lijst die je kan maken, maar daarin ben je wel erg beperkt omdat je alleen maar producten van Bol.com erin kan zetten. Onze favoriet is verlanglijst.online!

Uitnodigingen

Zorg ervoor dat je minimaal een maand van tevoren de uitnodigingen stuurt. Zo weten al jouw gasten op tijd van jouw feestje af! Je kan zo creatief zijn met de uitnodigen als je zelf wilt. Stuur een appje, maak een Facebook event aan, schrijf een kaartje of maak een filmpje! Als je een kaartje wilt schrijven, kijk dan vooral ook even in onze webshop. Wij hebben hele uitnodigingen om uit te kiezen!

Decoratie

Het is tijd voor het leukste gedeelte van de checklist: de decoratie! Een feestje is niets zonder versiering! Ga daarom op zoek naar de leukste feestversiering. Ballonnen(bogen), papieren waaiers, feestgordijnen. Wij houden van over de top! Natuurlijk mag de tafeldecoratie niet vergeten worden. Servetjes, borden, bekertjes, bakjes, tafelconfetti. Misschien wel een leuke backdrop voor achter de sweet table? Maar net wat jij wilt, want hey…het is jouw verjaardag! Wij raden aan een thema uit te kiezen voor jouw verjaardagversiering, zodat jouw decoratie mooi matcht. Dat staat ook nog eens super leuk op de foto’s.

Muziek

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken op jouw verjaardagsfeest! Maak een leuke playlist aan via Spotify of huur een dj of band in.

Voldoende tafels en stoelen

We willen natuurlijk niet hebben dat er geen genoeg plek is voor al jouw gasten, dus regel genoeg tafels en stoelen. Het is daarom ook erg belangrijk om op dit punt te controleren wie bevestigd heeft dat ‘ie komt opdagen. Stuur een verzoek met dat je graag spoedig een antwoord wilt naar de mensen die nog niks van zich hebben laten horen. Tip: zet niet te veel stoelen en tafels neer als je wilt dat er gedanst wordt ?.

Eten en drinken

Yes, het is tijd om een taart uit te zoeken! Hier kan je een hele mooie taartplateau voor gebruiken om je taart op te showen. Vergeet onze leuke taarttoppers niet! Een taarttopper maakt het helemaal af! Naast taart horen natuurlijk ook andere lekker hapjes op tafel te staan en er moeten ook genoeg drankjes zijn voor alle gasten. Dus dat betekent boodschappen doen! Zorg voor genoeg bordjes, bekertjes en vorkjes voor de taart. Houd rekening met eventuele allergieën in jouw familie of vriendenkring en combineer vette happen met gezonde snacks. Zo is er voor ieder wat wils!

De ultieme checklist voor jouw verjaardagsfeest

Traktaties

Natuurlijk is dit optioneel, maar heb je wel eens gedacht aan een bedankje voor je gasten? Een traktatie met bijvoorbeeld iets lekkers (of kliekjes van de verjaardagstaart) en een leuk kaartje is super leuk! Je gasten zullen het vast waarderen!

Huis opruimen

Het is vandaag zo ver, yay! Ruim het huis op en zet alle snacks klaar. Tip: hang de decoratie de dag ervoor op, maar pomp de ballonnen pas diezelfde dag op zodat je er lang plezier van hebt. Zeker als je met helium gaat werken is dit belangrijk! En als je dan toch bezig bent, berg dan ook gelijk even je breekbare spullen op. Je weet het maar nooit. Neem het zekere voor het onzekere! Dit is natuurlijk niet nodig als je het thuis niet viert.

Nog een paar extra tips:

  • Breng je buren op de hoogte als je een groot feestje gaat geven (met muziek).
  • Zorg voor voldoende wc-papier. Niemand wilt tussendoor nog even naar de supermarkt!
  • Vergeet de taart niet op te halen.
  • Check het weer voor als je jouw feestje buiten viert. Zorg voor zonnebrandcrème als het zonnig is en beschutting als het gaat regenen!
  • Zorg voor eventuele spelletjes of activiteiten. Wij hebben ook spelletjes, bijvoorbeeld prosecco pong of mini crackers met leuke vragen en raadsels!
  • Koop cadeautjes voor de jarige wanneer je het feestje voor iemand anders organiseert.

Ga jij binnenkort je verjaardag vieren?