Een mooie ballonslinger of gave ballonnenboog is supertof op jouw birthday party, bruiloft of jubileumfeestje. Je hangt hem op bij ingang of boven de dinertafel en je gasten zijn direct onder de indruk. Natuurlijk kun je deze kopen, maar je kunt hem ook heel makkelijk zelf maken! Hoe? Dat laten we je zien in deze blog! 

DIY Ballonnenboog pakket

In de webshop hebben we hartstikke handige pakketten om een eigen ballonnenboog te maken. Liever zelf aan de slag? Neem dan alle stappen hieronder door!

Wat heb je nodig?

Om een ballonnenboog te maken heb je de volgende dingen nodig:

  • Latex ballonnen van ongeveer 35 cm in de kleur(en) die jij mooi vindt. Hoeveel je er nodig hebt hangt helemaal af van de grootte en de breedte van jouw ballonslinger. Je kunt wel al snel uitgaan van 150-200 ballonnen.
  • Decoratiedraad of kippengaas
  • Lijm of dubbelzijdige plakkertjes
  • Kleefknopjes
  • Ballonpomp om de ballonnen mee op te blazen, want zoveel ballonnen met je mond opblazen gaat hem echt niet worden!

Stap 1:

Knip een stuk decoratiedraad of kippengaas af in de gewenste lengte. Als je een bocht in de ballonslinger wilt maken, knip hem dan iets ruimer af.

Stap 2:

Blaas de ballonnen op. Zorg ervoor dat je de ballonnen niet keihard opblaast, want dan zullen ze sneller kapot knappen als je ze straks gaat bevestigen. Je kunt ervoor kiezen om ze allemaal precies dezelfde grootte te blazen of juist om verschillende groottes te hebben voor een afwisselend effect.

Stap 3:

Nu ga je de ballonnenboog knopen. Het is het makkelijkst om steeds 2,3 of 4 ballonnen tegelijk te bevestigen aan het decoratiedraad. Dit doe je door 2 ballonnen op te blazen en deze met de uiteindes aan elkaar te knopen. Doe dit nog een keer en 'draai' de 2 ballonparen in elkaar. Je kunt een derde ballon bevestigen door eerst 2 ballonnen aan elkaar te knopen en een derde om het knoopje van de eerste 2 ballonnen heen te knopen.

Stap 4:

Nu heb je een soort ‘rosetje’ van een aantal ballonnen die je in het midden aan het draad kunt bevestigen. Dit doe je door het decoratiedraad een paar keer om de knoop in het midden van de ballonnen te draaien. Nu zitten deze vast aan het draad. Deze stap herhaal je net zo lang tot het hele draad vol zit. Hoe dichter je de ballonnen op elkaar doet, hoe ‘stijver’ de slinger is. Als je dus een aantal bochten in de slinger wilt, moet je er een kleine ruimte tussenlaten. Geen zorgen, deze ruimte kun je later opvullen.

Tip: zorg ervoor dat je aan allebei de kanten nog een klein beetje decoratiedraad of kippengaas laat uitsteken, zodat je de slinger daarmee makkelijk aan het plafond of de muur kunt bevestigen.

Stap 5:

Nu heb je een slinger van 2 ballonnen breed. Natuurlijk kun je nu stoppen, maar als je wilt, kun je hem nog breder maken. Dit kan je doen met lijm of dubbelzijdige plakkertjes. Je doet een beetje lijm of een plakkertje op de ballonnen en plakt een ballon tegen de ballonnen aan die al in de slinger zitten aan. Duw deze even goed aan zodat ze goed blijven zitten. Dit kun je doen totdat jij tevreden bent over de breedte van de slinger.

Stap 6:

Hij is klaar! Nu kun je hem ophangen op de manier die jij het leukst vindt. Hang hem met de uiteindes van het decoratiedraad op aan een spijker, gordijnrails of met kleefknopjes. Wil je de slinger aan het plafond hangen? Plak dan hem dan ook nog een paar keer in het midden vast door de ballonnen met plakkertjes aan het plafond te plakken zodat hij goed blijft hangen.

Tip: Heb je hem opgehangen en zitten er nog een paar gaten tussen de ballonnen? Plak er dan nog wat ballonnen overheen met de lijm of de plakkertjes.

Bekijk alle DIY ballonnenboog pakketten in de webshop!