Een babyshower is een geweldige manier om de aanstaande mama te verwennen en haar te verwelkomen in de wereld van het ouderschap! Wij geven je graag enkele tips bij een babyshower organiseren. Lees je mee?

Bepaal een datum en locatie

Overleg met de aanstaande moeder wanneer zij beschikbaar is en kies een geschikte locatie. Meestal wordt er gekozen om een babyshower thuis te vieren. Maar je kan er ook voor kiezen om dit bijvoorbeeld in een restaurant te vieren. Als je ervoor kiest om het feest buiten te vieren, zorg er dan voor dat je een plan B hebt voor als het weer niet goed zou zijn. Een babyshower organiseren doe je natuurlijk voor de aanstaande moeder, kies daarom vooral de optie waarmee zij het meest blij zal zijn.

Maak een gastenlijst

Zorg ervoor dat de aanstaande moeder een lijst met gasten maakt die zij graag wil uitnodigen. Het is natuurlijk belangrijk dat ze omringd is door de mensen waarvan ze houdt. Babyshower organiseren als verrassing? Zorg dan dat je bijvoorbeeld met haar partner goed kan bespreken wie er uitgenodigd zal worden op het feestje.

Stel een thema vast

Kies een thema dat bij de persoonlijkheid van de aanstaande mama past. Als zij meer van neutrale tinten houdt, zal ze felgekleurde decoratie misschien niet helemaal leuk vinden... Wij geven je graag wat inspiratie over enkele leuke babyshower collecties!

Baby in Bloom

De zachte pasteltinten, bloemenprints en roségouden elementen maken de decoratie van deze collectie extra elegant. Dit kleurenschema kun je overigens ook gebruiken voor een gender neutrale babyshower! Krijg jij ook al lente en zomerkriebels bij het zien van deze collectie?

Baby in bloom babyshower
1. Babyshower gastenboek Baby in Bloom Ginger Ray 2. Confettiballonnen Floral Baby in Bloom (5st) Ginger Ray
3. Houten taarttopper Baby in Bloom Ginger Ray 4. Prikkers Flower Confetti Baby in Bloom Ginger Ray
5. Wenspot My First Year Baby in Bloom Ginger Ray 6. Bekertjes Baby in Bloom (8st) Ginger Ray

Botanical Baby

Deze eco collectie kenmerkt zich door het gebruik van zachte kleuren, eucalyptus, velvet donkergroen en hout. Hey milieubewuste mummy! Wist je dat het servies van deze babyshower 100% recyclebaar is.

Botanical Baby babyshower
1. Alternatief gastenboek telraam Botanical Baby Ginger Ray 2. Mega ballon mummy to be Botanical Baby Ginger Ray
3. Geschenkdoos Hey Bay Botanical Baby Ginger Ray 4. Fotobooth frame Hey Baby Botanical Baby Ginger Ray
5. Invulkaarten babyshower Botanical Baby Ginger Ray 6. Sjerp mummy to be Botanical Baby Ginger Ray

Hello Baby

Dit schattige thema kenmerkt zich door zachte beige kleuren en wolkjes. Dit babyshower thema is geschikt voor een meisje, jongen of wanneer het geslacht nog niet bekend is.

Hello Baby babyshower
1. Slinger Babyshower eco Hello Baby Ginger Ray 2. Ballonnen Hello Baby Ginger Ray
3. Ballonmozaiek baby wit Hello Baby Ginger Ray 4. Fotoframe babyshower Hello Baby Ginger Ray
5. Bordjes Hello Baby eco (8st) Ginger Ray 6. Bekertjes Hello Baby eco (8st) Ginger Ray

Teddy Bear

Dit schattige thema kenmerkt zich door zachte knuffelbeertjes, neutrale en bruine kleuren. Dit babyshower thema is geschikt voor een meisje, jongen of wanneer het geslacht nog niet bekend is.

Teddy Bear babyshower
1. Slinger Teddy Bear Babyshower Ginger Ray 2. Ballonnen babyshower bruin Teddy Bear Babyshower Ginger Ray
3. Taarttopper baby beer Teddy Bear Babyshower Ginger Ray 4. Houten confetti beertjes Teddy Bear Babyshower Ginger Ray
5. Honeycomb bruin (2st) Delight Department 6. Ballonnenboog Taupe & Brown Ginger Ray

Babyshower organiseren: maak een planning

Bedenk hoe de dag eruit zal zien. Denk na over het tijdstip van aankomst, welkomstwoord, cadeautjes openen, eten, spelletjes en taart. Op deze manier zorg je dat de dag goed gevuld is en dat iedereen een leuke tijd zal hebben!

Eten en drinken

Zorg voor hapjes en drankjes voor tijdens de babyshower. Overleg met de aanstaande moeder of zij specifieke wensen heeft. Bekijk verder ook of er andere mensen zijn met specifieke dieetwensen of allergieën. Het is natuurlijk ook leuk als de versiering van de hapjes en drankjes wordt gepresenteerd met items die passen bij het thema van de babyshower.

Babyshower organiseren: eten en drinken

Spelletjes en activiteiten

Bedenk een aantal leuke spelletjes en activiteiten om de gasten bezig te houden. Bijvoorbeeld een spel waarbij de gasten moeten raden hoe groot de buik van de aanstaande moeder is. Of laat je gasten babyvoeding proeven en laat hen dan raden wat de ingrediënten zijn van de babyvoeding. Verder kan je je gasten ook laten raden wat de naam van de baby zal zijn. Of als het geslacht nog niet bekend is, dan kan je ook de gasten laten stemmen of ze denken of het een jongen of meisje zal worden.

spelletjes

Cadeautjes

Zorg ervoor dat er genoeg tijd is voor het openen van cadeautjes. De gasten die uitgenodigd zijn zullen waarschijnlijk allemaal cadeautjes meebrengen. Daarom is het belangrijk om een moment te voorzien om deze cadeautjes te openen.

Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor een babyshower? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website! Wij hebben een groot assortiment aan babyshower cadeaus.

cadeautjes

Bedankjes

Bedenk een leuk bedankje voor de aanstaande moeder om haar te laten weten hoeveel haar vriendinnen en familie van haar houden. Je kan haar bijvoorbeeld een geschenkdoos cadeau doen met heel wat leuke kleine items voor de baby. Een gepersonaliseerd babyboek is natuurlijk ook een leuk idee. Hierin kan de kersverse mama alle updates over haar baby in bijhouden.

Je kan er ook voor kiezen om bedankjes uit te delen tijdens de babyshower. Op onze website vindt je ook heel wat gepersonaliseerde babyshower cadeautjes. Deze kan je dus helemaal zelf aanpassen en dan passen ze perfect bij het thema van de babyshower.

bedankjes

Door deze stappen te volgen, zal de babyshower een geweldige en onvergetelijke dag worden voor de aanstaande moeder en haar gasten. Vergeet niet om veel foto's te maken om herinneringen te bewaren.