Veelgestelde vragen The Shrink Factory

Wat maakt ons uniek?
The Shrink Factory heeft een 3D printer met fotorealistisch kleurbereik, de printer kan namelijk.. “tromgeroffel” … 10 miljoen kleuren bereiken! Deze printer is de beste ter wereld en maakt daardoor jouw 3D beeldje nog realistischer.

Hoe gaat The Shrink Factory te werk?
Stap 1 Online bestellen en 3D scan maken
Je kunt ons mailen waarin je je bezoek aan de locatie in Dordrecht, Zuid-Holland kunt inplannen. Op deze locatie maken we namelijk de scan voor jouw beeldje. Kom op de afgesproken datum en tijd langs in je gewenste kleding. Er is een kleedruimte met spiegel, maar wij adviseren om de kleding van te voren al aan te doen. Het scannen zal slechts enkele minuten in beslag nemen. Ben je niet tevreden over de foto? Geef dit aan bij ons en we zullen direct een nieuwe scan maken om zo samen tot het beste resultaat te komen. Maak jouw beeldje nog persoonlijker door met een bepaalde accessoire op de foto te gaan, denk aan een handtas, kostuum, boeket, een gitaar of een tennisraket. Deze accessoires hebben een toeslag, dit heeft als reden dat het o.a. meer inkt kost om jouw beeldje te realiseren. Bij thuis komst ontvang je na enkele dagen een preview van jouw 3D scan per email. Ben je helemaal tevreden over je scan, dan kun je ervoor kiezen om jouw scan in de gewenste schaal te bestellen en af te rekenen. Aankoop geslaagd? Dan gaan wij direct voor je aan de slag met stap 2!

Stap 2 Modeleren van de 3D scan
Modeleren is een secuur en lang proces waarbij de foto’s die zijn genomen worden omgevormd tot een 3D beeld van jezelf. De 3D scan zal tot in de precisie worden nagekeken op kleine foutjes en worden gemodelleerd door de vakmensen die werken voor The Shrink Factory. Zodra dit proces is voltooid kan het 3D printen beginnen!

Stap 3 Printen en cleanen
Zodra de 3D scan geprogrammeerd staat in de 3D printer gaat de printer aan de slag, laagje voor laagje zal je 3D beeldje opgebouwd worden. Na een aantal uur is je beeldje geprint, maar bevat het nog een omhulsel waarbij het resultaat nog niet te zien is. Jouw 3D beeldje krijgt pas echt zijn vorm zodra we deze gaan schoonmaken door middel van o.a. schuren, verhitten, baden en waxen.

Wat is de levertijd van mijn Shrinky?
Zoals je hierboven kunt zien vraagt het proces veel van de techniek en handwerk van ons personeel. De levertijd van het hele proces en het versturen van jouw 3D beeldje bedraagt 2 weken.

Wat zijn de kosten?
(Diagram)

Is het mogelijk een 3D beeldje te maken vanaf een bestaande foto op mijn telefoon of een fotoafdruk die ik thuis heb liggen?
Helaas is dit niet mogelijk, het scannen van een 3D beeld wordt bij ons op locatie gedaan met maar liefst 105 camera’s. Hiermee maken we het beste een profiel van jouw als klant en dit resultaat is niet te evenaren met een digitale foto of een fotoafdruk.

Welke kleding kan ik het beste dragen?
Uiteraard wil je goed voor de dag komen! Maar daar zitten nog een aantal haken en ogen aan, want voor jouw 3D beeldje dien je wel rekening te houden met een aantal kledingvoorschriften. Zo kan de scanner geen transparante of spiegelende kleding of accessoires printen. Denk bijvoorbeeld aan jezelf in een trouwjurk met een organza sluier. Dit is een semi transparante stof en dus moeilijk te fotograferen. Kies er in dat geval voor om jezelf te fotograferen in een trouwjurk zonder sluier. Een foto in volledig witte of zwarte kleding kan ook voor problemen zorgen tijdens het scannen, vanwege de diepte die de scanner niet kan detecteren. Het beste scan resultaat krijg je door gebruik te maken van verschillende kleuren in je kleding. Mocht je twijfelen aan een kledingstuk neem dan meerdere opties mee of neem vooraf contact met ons op voor tips.

Is de 3D scanner schadelijk voor mijn gezondheid?
De 3D scanner is niet schadelijk voor je gezondheid, ook mensen met een pacemaker kunnen veilig in de scan staan.

Hoelang duurt het maken van foto’s in de scanner?
Het maken van de foto is binnen enkele seconden voltooid. We zullen je voorzien van wat tips voor de ideale pose en je bepaald achteraf welke foto doorgaat als 3D beeldje. Het hele bezoek zal max. 20 minuten duren.

Is het 3D beeldje tegen alles bestand?
Nee, jouw 3D beeldje is niet onbreekbaar! Ga er zorgvuldig mee om, het dient ter decoratie en is geen speelgoed. Het 3D beeldje is uv-bestendig en kan tegen de zon, maar om de beste kwaliteit te behouden adviseren wij deze niet in de volle zon te zetten. Waterbestendig? Uiteraard kan het beeldje tegen een spatje water, maar hij zwemt liever niet in een aquarium.

Hoeveel mensen kunnen er maximaal in de scan?
Er kunnen max. 3 mensen tegelijk op de foto in de scan. Mocht je familie of gezin groter zijn dan zorgen we ervoor dat deze bij elkaar geplaatst worden tijdens het moduleren in stap 2.

Kan ik de status volgen van mijn bestelling?
Zodra The Shrink Factory je 3D beeldje heeft voltooid zal deze verzonden worden met Postnl. Hierbij ontvang je een verzendbevestiging met een track and trace zodat je je bestelling kunt volgen. Mocht je in de buurt wonen is het ook mogelijk om te kiezen voor afhalen op de locatie in Dordrecht. Je ontvangt dan een email zodra het pakketje voor je klaarstaat.

Wat zijn de openingstijden voor een 3D scan?
De locatie in Dordrecht is geopend op kantoortijden van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Je hebt van te voren per email met ons contact over de gewenste datum en tijd. Je ontvangt van The Shrink Factory een bevestiging van je bezoek per email. Mocht je verhinderd zijn gelieve dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch aan The Shrink Factory door te geven.

Wat zijn de verzendkosten van mijn Shrinky?

Nederland:
Binnen Nederland verzenden wij de bestellingen via PostNL.
Levering aan een PostNL Servicepunt: € 4,99
Reguliere pakketpost binnen Nederland: € 5,50
Directe avondlevering binnen Nederland: € 1,50 of  € 6,99*
Voor 12:00u levering: € 10,00 of € 14,99*

*Afhankelijk van gewicht & volume van het pakket

Bij het afrekenen tonen we alleen de beschikbare verzendopties. Deze worden berekend op basis van gewicht, volume en afleverlocatie.
✓ Vanaf € 50,- (na aftrek van kortingen) is de verzending gratis.

België:
Je bestelling wordt verzonden via Bpost.
De verzendkosten voor pakketpost en brievenbuspakketten bedragen € 5,99.

Duitsland/Frankrijk/Spanje:

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Het is niet mogelijk om jouw unieke Shrinky te retourneren, deze is met veel tijd en aandacht speciaal voor jou ontwikkeld. 

Hoe kan ik betalen?
Het betalen kan bij ons op locatie in Dordrecht per PIN, contant is niet mogelijk. 

Hoe zit het met gebreken en garantie?
Volgt