6 jaar alweer! Ook dit jaar neem ik jullie mee in de voorbereidingen en versieringen van de verjaardag van onze zoon Flynn. Hij is gek op allerlei dingen, zoals dino’s, Pokémon en Sonic. Ik liet hem kiezen wat voor thema hij wilde voor zijn verjaardagsfeestje. Hij koos eigenlijk voor dino’s, maar dat hebben we al gedaan toen hij 3 én 4 werd. Het was tijd voor iets anders! Zijn tweede keuze was Pokémon.

Nu hou ik van feestjes die eruit zien alsof het zo van Pinterest afkomt en ik vind het ook super leuk om alles uit te kiezen, zodat het perfect bij elkaar past. Ik kan me altijd goed uitleven in onze eigen webshop Partydeco.nl!

Het bekendste Pokémon figuur is natuurlijk Pikachu. Een schattig geel figuurtje, dat lijkt op een konijn en een muis door elkaar. De kleuren van veel Pokémons zijn best wel fel en voor de decoratie wilde ik niet zulke felle kleuren gebruiken. Ik koos voor allerlei afgezwakte ‘felle’ kleuren. Dus een geel en rood die wat matter zijn.

Het plannen begint op Pinterest

Ook dit keer heb ik vooraf een mood board gemaakt op Pinterest met allerlei ideetjes voor de decoratie, de verjaardagstaart, de traktatie en de uitnodiging voor zijn feestje. Gelukkig vond ik genoeg inspiratie voor een hip Pokémon feestje met matte kleuren! Nadat ik alle inspiratie bij elkaar had heb ik eerst de uitnodiging voor zijn feestje gemaakt. Hier plakten we een gele ballon op en zo was de uitnodiging klaar om uit te delen op school.

De traktatie

Hierna ging ik aan de slag met de traktaties. Ik had een idee gezien van Pringles chipsblikjes met een Pokémon wikkel eromheen. Heel handig natuurlijk dat wij gepersonaliseerde chipsblikjes verkopen! Ik heb 3 verschillende Pokémons uitgekozen en hiervan zelf een ontwerp gemaakt in onze ontwerptool. Daarna heb ik op een website de naam van Flynn en 6 jaar omgezet in een echt Pokémon plaatje. Deze heb ik op de traktatie gezet. Super leuk! Flynn heeft deze chipsblikjes getrakteerd op school en ik had er een hoop extra, die ik op het feestje nog heb neergezet voor de visite. Het fijne was dat ik zelf, buiten het ontwerpen, niks hoefde te doen aan deze traktatie. Dat scheelt weer tijd! En, je begrijpt vast dat de jarige helemaal trots was op deze leuke traktatie!

Dit jaar had Flynn zijn eerste kinderfeestje en het leek me leuk om de kinderen na het feestje nog een Pikachu doosje mee te geven. Deze maakte ik ook in onze ontwerptool met een plaatje van Pinterest en het plaatje met de naam van Flynn in Pokémon lettertype. Hiervoor heb ik een bestaand ontwerp leeggemaakt en mijn eigen ontwerp gemaakt. In het traktatiedoosje deed ik mini potjes Play-doh, Pokémon tattoos, een Pokémon sleutelhanger en een zakje snoepjes. In deze doosjes past best veel, maar het is nog steeds een leuk klein formaatje! De kids vonden het echt super leuk!

Traktatie chips en traktatiedoosjes Pokémon feestje

Tijd voor de decoratie!

Het uitzoeken van de decoratie was super leuk om te doen! Uit ons Pokémon assortiment koos ik voor de Pikachu folieballon, de Pokémon folieballon, de Pokémon servetten en bekertjes. Verder heb ik het aangevuld met een hele indrukwekkende ballonnenboog, een staand welkomstbord en gouden slingers. Ik heb ervoor gekozen om 1 hoek heel uitbundig te versieren en verder door de rest van de woonkamer en de keuken alleen gouden slingers. Onderaan deze blog vind je precies welke producten ik heb gebruikt.

Versiering Pokémon feestje

Let them eat cake

Bij een Pokémon feestje hoort natuurlijk een mooie Pokémon verjaardagstaart! Ik koos voor een redelijk simpele taart in de basis met zachte pasteltinten. Bovenop zette ik twee Pokémon Funko poppen; Pikachu en Bulbasaur. Meteen een extra cadeautje, omdat je ze daarna neer kan zetten of mee kan spelen. De cupcakes waren gedecoreerd als Eevee, Jolteon en Vaporeon; allemaal Eeveelutions.

Taart Pokémon

Het feestje was heel erg geslaagd! Vooral op de ballonnenboog kwamen veel complimenten.

Ballonnenboog

Als je meer inspiratie wilt voor een Pokémon kinderfeestje, kun je kijken op onze website in de categorie Pokémon.

Ben je benieuwd welke producten ik allemaal heb gebruikt? Die vind je hieronder terug.