Alle kinderen houden van buiten spelen. Rennen in de modder, springen in de plasjes water, achter vogeltjes en konijntjes aanrennen. Omdat elk kind hiervan houdt is het ook de perfecte thema voor de bosdieren onder ons: een into the woods kinderfeestje!

Uitnodiging

Het begint met de juiste uitnodiging. Je kunt een toffe kaart geven in de sfeer van het mooie bos of je kunt een DIY project beginnen. Je kunt namelijk heel makkelijk met kaftpapier een uitnodiging maken door hem op te rollen met een takje ertussen. Plaats een leuk bericht in de rol met je adres en datum. Maar je kunt ook eropuit! Zoek buiten naar een paar hele mooie, nette bladeren die groot genoeg zijn om een stuk papier op te plakken met de nodige informatie. Het blad moet uiteraard stevig en droog zijn dus neem je zoontje/dochtertje mee en laat ze helpen met zoeken!

Beestelijk thema: into the woods kinderfeestje

Into the woods decoratie

De sfeer is pas echt compleet op het feestje als er ook echt diertjes zijn in de vorm van leuke decoratie. Blaas daarom de toffe bosdiertjes op met helium en laat ze rondzweven in de kamer! Bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt kun je kustgras rolletjes halen om als tafelloper te gebruiken of onder de sweet table als decoratie. Verder kun je voor het feestje allemaal mooie (droge) takken, bladeren en dennenappels verzamelen en verspreiden in de kamer. Houd er wel rekening mee dat je dit ook weer moet opruimen. Heb je dit liever niet dan kun je bij de Intratuin en dergelijke nog leuke nepdecor halen! Hang wat decoratieve klimop aan de lampen en plafond, gebruik een beregoede slinger als backdrop voor de sweet table en plaats bij elk gerecht een houten schijf als naambordje.

Verder kun je de sweet table heerlijk vol zetten met de Let’s Explore collectie. Gebruik die oh zo leuke bordjes, bekertjes, cupcake wrappers en prikkers en servetten.

Woodlands bosdieren kinderfeestje

Fotocredit: Mom of the Rebels

Woodland snacks

Met mooi servies gaat natuurlijk ook lekker eten gepaard. Je kunt leuk spelen met eten in dit woodland thema. Zoute stengels zijn bijvoorbeeld boomstokjes en je kunt bakjes met bessen en noten neerzetten en zeggen dat ze uit het bos geplukt zijn. Plaats een chocoladefontein en laat de kindjes zelf hun smores maken. Leg biscuits neer met marshmallows en leuke prikkers. Gezonde en lekkere ideeën zijn er genoeg!

De verjaardagstaart mag uiteraard ook niet ontbreken. Je kunt geheel creatief werken met houten schijven en een klimop (zoals Mom of the Rebels hierboven heeft gedaan) of je kunt hem zelf versieren met speelgoeddiertjes! Elk kindje krijgt er een mee naar huis. Ook hebben wij hele leuke toppers geheel in stijl; Een beer met je naam erop, een berg met je naamLet’s explore taarttopper en natuurlijk ook vele andere taartdecoratie.

Woodlands bosdieren kinderfeestje

Beestelijke outfit

Met zo’n gaaf into the woods kinderfeestje thema moet je well dressed bij het feestje aankomen. Of je zet de outfits voor de gasten zelf klaar. De leuke dierenoortjes zorgen ervoor dat het dierenrijk zelfs in huis te vinden is. Vosjes die rondhuppelen en herten aan tafel. Maar je kunt ook een mini indianenstam in huis hebben met de leuke tooien, hoofdbanden en jurken.

Beestelijk thema: into the woods kinderfeestje

Spelletjes

En dan is het spelletjestijd. Op Pinterest zijn heel veel leuke printables te vinden van speurtochten in woodland stijl! Zoek naar de dennenappels, stokjes, gras, paardenbloemen, veer, stenen, blaadjes en vogels en kruis ze af. Wie ze allemaal heeft gevonden krijgt een goodiebag!

Voor de creatieveling kun je kale vogelhuisjes kopen die de kids met verf mogen inkleuren en mee naar huis kunnen nemen. En als het feestje dan echt bijna voorbij is doe je nog een spelletje: “welk dier ben ik?” Trek een kaart en het dier dat erop staat moet je voordoen. Zorg dat de andere kindjes het raden voordat de tijd voorbij is!

Bekijk de Let’s Explore collectie met passende decoratie voor een into the woods kinderfeestje!

Geef een reactie