Bij de meeste feestjes wil je ook iets te eten aanbieden. En het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom geven we je in deze blog volop inspiratie voor het mooi stylen van je tafel. Bekijk alle prachtige plaatjes en doe nieuwe ideeën op voor je eerstvolgende feestje. 

Candy- of buffettafels zijn niet alleen maar voor bruiloften! Voer het thema van je feest door in de styling van het eten. Met een mooie aankleding en tafeldecoratie zullen je gasten niet bij het buffet weg te slaan zijn!

Good to know

Gebruik altijd een tafellaken of tafelloper. Of je voor wegwerplaken of damast gaat, wit of met een cartoonopdruk; de tafel ziet er al gelijk meer aangekleed uit.  En geen zin in bergen afwas (of om de vaatwasser in en uit te ruimen) na afloop van het feest? Ga dan voor de vrolijke papieren bordjes en bekertjes. Ze zijn in allerlei kleurrijke designs te koop. Vergeet verder de servetten niet! En nee, die hoeven echt niet saai te zijn: kijk hier maar! Tenslotte kun je denken aan papieren rietjes, doilies en als finishing touch wat sprankelende tafelconfetti.

Fotocredit: By Linsey

What is it?

Als je veel verschillende hapjes op je buffet tafel zet, is het een leuk idee om krijtbordjes neer te zetten met een beschrijving van al het lekkers. Dit ziet er niet alleen super leuk uit, maar het is ook fijn voor mensen met een allergie/intolerantie en voor de vegetariërs. Op Partydeco.nl verkopen we veel verschillende leuke krijtbordjes die je hiervoor kunt gebruiken. Ook zijn er de fijne krijtjes met een smalle punt; hiermee kun je extra sierlijk schrijven op de krijtborden.

Healthy fun

Wil je gezonde hapjes serveren maar wil je dit wel aantrekkelijk presenteren? Dan kan de presentatie héél veel doen! Met mooie decoratie en oog voor styling, weten we zeker dat je gasten deze healthy snacks onweerstaanbaar vinden! Serveer bijvoorbeeld je dip of hummus in een holle paprika met heerlijke broccoli, wortels, komkommers etc. ernaast. Serveer voor de kleintjes baby wortelen, stukjes komkommer en blokjes kaas in leuke cupcake wrappers of bekertjes! versier ze zelfs met leuke prikkers!

gezond buffet

Taco bar

Dit is een leuk conept, omdat je gasten hun eigen taco mogen samenstellen! Leg de saus klaar boven een kaarsje, plaats een bakje met kaas, mais, komkommers en alles wat je gasten lekker vinden. Zet heerlijke sausjes op tafel en laat je gasten creatief zijn!

Tip: Maak voor de kinderen een lagere aparte tafel waar ze lekker mogen knoeien en zelf makkelijk bij kunnen! 

Tip: Maak twee soorten sausjes klaar: een vegetarische voor de liefhebbers en eentje met vlees. Zo is iedereen tevreden!

Op Pinterest hebben wij hele duidelijke blogs gevonden over hoe je het beste je tafel dekt: in welke volgorde je borden, hapjes, servetjes en bestek neerlegt.

Tip: Houd de speciale verjaardagstaart in de keuken om te voorkomen dat één van de gasten in over-enthousiasme de taart al verdeelt voordat er Lang-zal-ze-leven is gezongen. Of, wanneer je graag de taart centraal stelt op tafel: open het feest met het aansnijden van de (verjaardags)taart!

Meer inspiratie nodig? Kijk dan op ons Pinterest Bord: Yummy! Buffetten om op te eten!