Heb jij altijd al een High Tea feestje willen organiseren? Dan is deze nieuwe limited collectie die Meri Meri in samenwerking met de macaron-koning Ladurée Paris heeft gemaakt écht iets voor jou!

Wij geven je graag handige tips en ideetjes over hoe je met jouw High Tea feestje je gasten helemaal onder de indruk brengt! Lees je mee?

Tafeldecoratie: Het oog wil ook wat!

Wat hoort er bij een High Tea feestje? Een luxueuze tafeldecoratie natuurlijk! Dit weet Meri Meri ook!  Daarom hebben ze heel wat fijne items ontworpen die elke tafel kunnen omtoveren tot een luxe High Tea feesttafel! Servetten, bekertjes, … ze hebben het allemaal.

Plaats op elk bord één van de pastel-gekleurde servetten en combineer ze telkens met de macaron piramide servetten. Dit zorgt meteen voor een luxueuze en stijlvolle look. Maak de ervaring extra speciaal door voor elke gast één van de surprise macarons toe te voegen. Deze macarons zijn niet om op te eten (Helaas… maar geen zorgen wij vertellen je zo meteen over een ontzettend lekker recept voor de perfecte macarons!). Maar deze suprise macarons bevatten voor elke gast een kleine verrassing aan de binnenkant! Spannend!

Een High Tea feestje is niet compleet zonder een lekker theetje. Daarom kies je best voor de vrolijke bloemen bekertjes van Ladurée Paris x Meri Meri. Deze beker zitten in een set met 4 verschillende kleuren en zijn geschikt voor warme en koude dranken.

Maak je tafeldecoratie tenslotte helemaal compleet met het prachtige centerpiece kraam! Hierop kan je al je lekkere macarons, cupcakes en taarten zetten. Zo geef je je bakkunsten de aandacht die ze verdienen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PD_BLOG_tafelversiering.png

Versiering: ... et voilà je bent net echt in Parijs!

Versiering is op elk feestje belangrijk maar nog meer op zo een luxueus High Tea feestje! Niet enkel je tafeldecoratie en hapjes moeten klasse uitstralen maar je versiering natuurlijk ook.

Maak je huis helemaal très chic door de luxe bloemen slinger van Meri Meri op te hangen. Dit zorgt namelijk echt voor de finishing touch! Maak dan het plaatje helemaal af door enkele pastel ballonnen op te blazen en wat kleurrijke confetti mix in het rond te strooien.

 Wil je je gasten helemaal verwonderen met je versiering? Plaats dan een pastel-gekleurde ballonnenboog als je entrée. Dit zal je feestviering naar een hoger level tillen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PD_BLOG_versiering.png

De lekkerste High Tea hapjes:

Nu je versiering op en top in orde is zal je de topbakker in jezelf naar boven mogen halen. Maar vrees niet want wij helpen je hier graag bij! Hieronder geven we je graag een lijstje van de lekkerste High tea hapjes.

Zoete High Tea hapjes:

Macarons:

Één van de lekkerste High Tea hapjes die zeker niet mogen ontbreken op je feestje zijn macarons. Wij geven je graag een recept waarvan je echt zal smullen!

Ingrediënten:

  • 70 gram amandelpoeder
  • 65 gram poedersuiker
  • 55 gram eiwit
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • kleurstof naar keuze op gelbasis.
  • 200 gram botercrème

Bereiding:

  • Doe het amandelpoeder en de poedersuiker bij elkaar en mix het door elkaar. Zet dit even apart.
  • Neem een nieuwe kom en mix het eiwit. Voeg nu de suiker toe. Gebruik een mixer om het eiwit op te kloppen tot het schuim wordt. Voeg nu je kleurstof toe en mix nog even.
  • Neem nu je mix van amandelpoeder en poedersuiker opnieuw en voeg het bij de andere kom. Mix dit nu. Ga nu met een spatel het beslag heen en weer slaan. Doe dit tot je beslag glanst en dik is. Je beslag zou van je spatel moeten ‘aflopen’.
  • Vul je spuitzak met beslag en spuit rondjes op je bakpapier.
  • Laat dit 20 minuten staan.
  • Verwarm je oven tot 140 graden.
  • Laat je macarons 15 minuten garen in de oven. Als ze niet meer wiebelen zijn ze klaar.
  • Haal het bakpapier van de hete plaat en laat je macarons afkoelen.
  • Doe nu botercrème tussen 2 kantjes.
  • Smullen maar!
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is PD_BLOG_macaronsbeeld.png

Red velvet cupcakes:

Iedereen lust toch een cupcake? Daarom mag je dit lekker zoet hapje niet vergeten op je High Tea feestje! Red velvet cupcakes zien er ook superleuk uit omdat ze zo een mooie rode kleur hebben.

P.s deze leuke cupcakes zijn ook leuk voor Valentijn!

Frambozen muffins:

Muffins zijn ook heel populair bij een high tea! Kies je favoriete fruit en voeg het toe aan de muffins voor een extra lekkere smaak.  Zo kan je bijvoorbeeld de frambozen ook vervangen door bosbessen of aardbeien!

Hartige High Tea hapjes:

Bladerdeeghapjes:

Je kan naar ieders smaak wel een bladerdeeghapje maken. Denk bijvoorbeeld aan feta-spinazie hapjes of bieten-geitenkaas hapjes. De combinaties zijn eindeloos!

Pizzahapjes:

Net zoals bij bladerdeeghapjes zijn bij pizzahapjes de combinaties eindeloos. Zo kan je mini pesto-pizzaatjes maken maar bijvoorbeeld ook mini fungi-pizzaatjes.

Als je al deze tips hebt toegepast hebben wij nog maar één ding te zeggen: Let the party begin!