Een Dino feestje organiseren is net een “walk in a park” …. Maar dan wel Jurassic park. Al die kleine avonturiers kunnen namelijk alle soorten zo opnoemen en weten alles van de grote dieren af! Jij moet dus ook het een en ander weten. Gelukkig helpen wij je met het geven van een geweldig dinosaurus kinderfeestje!

Uitnodiging

This party is gonna be dino-mite! Zorg er dus voor dat je gasten helemaal in de dino stemming komen met de juiste uitnodiging. Zo kun je bijvoorbeeld langs de dierenwinkel en allemaal grote botten halen (geen vette, plakkerige!). Knoop aan de botten een label met het adres eraan en het thema. De naam van de uitgenodigde kun je met een zwart markeerstift op de bot schrijven!

Je kunt de kleintjes ook een Tic-Tac doosje mee geven. Plak er een eigen gemaakte etiket op waarop staat dat het Dino eieren zijn en stop hem in de envelop met de uitnodiging!

Het is ook leuk om in een hobby winkel een nep vogel ei te kopen. Deze kun je openbreken (half) en er een briefje indoen. Plaats het ei met stro in een doosje en geef hem aan je gasten!

Look like a dinosaur

Laten we het ook meteen over de dresscode van het dinosaurus kinderfeestje hebben en de outfit bespreken: iedereen moet natuurlijk eruitzien als een dino-lover! Je kunt kiezen om de dino als je maatje te hebben en verkleed te gaan als een Dino-ride.  Maar je kunt ook gewoon als een dino gaan met een leuke cape! En wil je echt full size T-rex uitstralen dan is het pakje heel tof.

Dinosaurus pak ride feestje

Rawr decor

Dan is het dag van het feestje! Spannend natuurlijk want welke dinosaurussen gaan we zien? Bouw de spanning voor de kids op met het uitknippen van dinopoten en deze te plakken op de vloer. Je kunt vanaf de oprit al beginnen! Dino voetafdrukken kun je makkelijk online vinden en printen. Maak een pad richting de sweet table en daar vinden ze met folieballon letters “Rawr” staan. Op de sweet table kun je zo veel plaatsen! Neem bijvoorbeeld die grote dinosauruslamp of allemaal speelgoed dino’s. Tip: deze zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te geven!

Dino lamp feestje

Dino snacks

Over de sweet table gesproken. Deze moet natuurlijk ook helemaal in de dino style! Ga dan voor de Dino Party collectie. De T-rex slinger, cactussen en vlaggen zorgen voor de perfecte backdrop en hoe leuk zijn de bakjes en zakjes met dots erop?

Dan is het tijd voor het leuke, ik bedoel lekkere gedeelte; snacks! Deze kun je superleuk indelen in herbivoor, carnivoor en omnivoor snacks. Herbivoortjes grijpen graag naar de worteltjes en watermeloenen (Dinosaurus schubben), de carnivoor wilt juist kip nuggets en T-rex ribben. De omnivoor is niet zo moeilijk, die eet met liefde kipspiesjes met paprika en uien. Hmm… ik kan de BBQ al ruiken.

Natuurlijk willen die rakkers ook wat zoetigheid hebben. Hoe stoer is het dan als ze echte fossielen kunnen eten? Psst... geen echte fossielen hoor. Gewoon koekjes met een dino afdruk! Gebruik een van de speeltjes van je zoontje om in het deeg een afdruk te plaatsen, maar niks zeggen hoor! Ons geheimpje.

Haal surprise eitjes uit de verpakking en plaats ze op een plaat met een laagje bruine suiker. De kindjes kunnen hun eigen Dinosaurus eitje uitkiezen, yummie.  Ook kun je met de cupcake wrappers en prikker geweldige dino-cakes maken.

Tips & tricks voor een dinosaurus kinderfeestje

Dinosaurus kinderfeestje spelletjes

Als ze de buikjes rond gegeten hebben en de mondjes onder de chocolade zitten is het tijd voor spelletjes! Wil je graag aan tafel blijven zitten met de kids dan is het leuk om die dinosaurus fossiel spelletjes te gebruiken! Elk kindje kan zijn eigen Dino uithakken. Ook kleurplaten zijn altijd een goed idee en werken super kalmeren op de kleintjes. Laat iedere kind hun droom dino tekenen!

Ga je toch lekker buiten spelen of in de tuin? Dan kun je het wat grootser aanpakken. Neem 2 sets loopklossen en knutsel ze zo dat ze op dino-poten gaan lijken! Verf ze groen en plak er een uitgeknipte dino-afdruk onder. Zet een parcours neer en laat de kindjes heen en weer racen in groepjes van twee.  Het snelste team krijgt een punt.

Als iedereen is geweest moeten ze daarna een voor een met een eitje op een lepel heen en weer, zonder het (T-rex) ei te laten vallen. Wederom krijgt het winnende team een punt.

De laatste opdracht is touwtje trekken. Pas op voor de lava! Het team dat als eerst over de rode doek, of streep kom heeft verloren en het winnende team krijgt een punt.

Het is ook heel leuk om tijdens het dinosaurus kinderfeestje met een klein groepje kids naar een toffe tentoonstelling, musical of museum over Dinosauriërs te gaan. Je kunt ze dan een kaart met allerlei soorten dino's meegeven en ze de dino's die ze spotten laten wegkruisen!

Tips & tricks voor een dinosaurus kinderfeestje

En hoe ziet jullie dinosaurus kinderfeestje eruit? Wij willen het graag zien! Tag ons op Instagram @partydeco.nl of laat een reactie achter in de comments! Bekijk voor meer inspiratie ons Pinterest bord.

Geef een reactie