Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Ben jij al klaar voor pakjesavond? Vergeet dan niet om deze tips nog even te lezen! Wij geven je alle ins en outs voor een geslaagd Sinterklaas feestje!

Verlanglijstje voor de kids

Vooraf moeten de kinderen natuurlijk een verlanglijstje in de schoen doen, zodat de Sint weet wat hij moet kopen. Gebruik hiervoor het leuke en handige verlanglijstje van Meri Meri. Compleet in de Sinterklaas sferen! Het setje bevat niet alleen een wensenlijstje, maar ook een envelop en een stickervel. Super leuk voor de kinderen om in te vullen en daarna in hun schoen te stoppen! Zo organiseer je een Sinterklaas feestje, partydeco

Maak jouw huis Sinterklaas-proof!

Op een Sinterklaas feestje feestje wordt natuurlijk lekker gegeten en gedronken. De Sinterklaas items van Meri Meri mogen hierbij niet ontbreken! Alle lieve kindjes krijgen een lekker drankje in hun eigen Amerigo beker en de feestelijke bakjes worden gevuld met pepernoten. Dat wordt smullen! Maak de gedecoreerde tafel compleet met échte Sinterklaas servetten en rood-witte bordjes. Voor de hapjes gebruik je natuurlijk de leuke cupcake prikkers of een gezellige taarttopper. De taarttoppers zijn net kleine kunstwerkjes. Kies voor de stoomboot of ga voor een leuke tekst. De kindjes kijken hun ogen uit! Verwelkom Sint en Piet met een gave slinger en zet bij alle kindjes een mijter op. Super leuk! Oh, en vergeet geen liedjes te zingen! Maak de kamer nóg feestelijker door papieren waaiers op te hangen. Nu is jouw Sinterklaas feestje helemaal af! Zo organiseer je een Sinterklaas feestje, partydeco

Eten en drinken

Wat voor eten en drinken kan je dan opdienen op zo’n Sinterklaas feestje? Als je niet verder komt dan kruidnoten en pepernoten (ook heel lekker!) dan hebben we nog wat suggesties voor je. Sinterklaas valt natuurlijk in een koud seizoen, dus een lekker warm drankje zoals chocolademelk met slagroom en mini marshmallows is zeker geen verkeerd begin! Een warme banketstaaf in de vorm van een S smaakt hier heel lekker bij. Wil je wat meer uitpakken? Dan hebben we voor de keukenprinsessen en -prinsen onder ons nog wat extra ideetjes:
  • Sinterklaas cupcakes of brownies. Dit kan je zo creatief aanpakken als je zelf wilt! De meest simpele manier is om basic cupcakes en brownies te maken en deze te versieren met Sinterklaas toppings, zoals kruidnoten of een mini chocolade letter.
  • Bladerdeeg cadeau. Gebruik twee plakjes bladerdeeg met daartussen een vulling naar keuze. Denk aan roomkaas of iets anders lekkers. Plak het pakketje dicht en maak er een cadeautje van door een strikje van bladerdeeg op de bovenkant te plakken. Bak ze 15-20 minuten op 200 graden.
  • Bladerdeeg staf twisters. Een ander bladerdeeg hapje! Met bladerdeeg kan je zoveel kanten op. Dit hapje is iets makkelijker klaar te maken. Rol je bladerdeeg uit en haal er smalle reepjes uit. Deze reepjes smeer je in met ei en vervolgens strooi je er geraspte kaas overheen. Daarna draai je de uiteinden van elke reepje en buig je ze in de vorm van een staf. Stop ze tien minuten in de oven op 200 graden.
  • Mijter pizza’s. Gebruik pizzadeeg en snijd hier driehoeken uit. Smeer er tomatensaus op en maak een kruis op de mijter door smalle reepjes kaas. Beleg de overige delen met paprika of andere rode ingrediënten. Bak de pizza’s tien minuten op 200 graden. Et voilà! Jouw mini mijter pizza’s zijn ready!
Bron: Laura’s Bakery
Zo organiseer je een Sinterklaas feestje, partydeco

T-shirts aan!

Verras de kinderen met hun eigen Sinterklaas T-shirt! Kies de leukste T-shirts uit en laat ze personaliseren met hun eigen naam, hoe leuk! Trek de shirtjes aan bij de kids, zodat ze helemaal in het thema passen. Zo organiseer je een Sinterklaas feestje, partydeco

Verstoppen maar

Stop alle cadeautjes in juten zakken en verstop de zakken voor de kids. De opdracht is om de juten zakken te vinden. Dit wordt een wild spelletje, want ze willen die zak uiteraard maar al te graag! Mochten ze er moeite mee hebben, kan je de kinderen na een paar minuten een tip geven om ze op gang te helpen. Degene die de zak als eerste vindt, mag er ook als eerste een cadeautje uithalen.

Uitpakkeeeen

Yes, het moment is daar! Het is dan eindelijk tijd om alle cadeautjes uit te pakken. Het leuke is om dit om en om te doen. Je grabbelt blind in de zak en geeft het cadeautje aan diegene voor wie het bestemd is. Vervolgens mag hij een cadeautje grabbelen uit de zak. De kinderen staan vast te trappelen om te zien wat ze allemaal hebben gekregen van Sint en Piet!

Hij komt, hij komt…

Voor een extra grote verassing kan je eventueel een Sinterklaas of Pieten inhuren. Zij kunnen ook de cadeautjes meenemen en samen met de kinderen zingen. Het is maar net wat je leuk vindt! Bovendien moet je dit niet alleen leuk vinden, maar moet dit ook mogelijk zijn. Het is in ieder geval een extraatje. Met of zonder pieten, de kinderen vinden jouw Sinterklaas feestje sowieso fantastisch! Ben jij helemaal ready voor jouw Sinterklaas feestje?