De feestdagen zijn voorbij en 2019 hebben we vaarwel gezegd. Dat betekent: tijd voor een trend update! Wat zijn de party trends voor 2020? Ik heb ze voor jou op een rijtje gezet.

1.      Galaxy thema

Sterren, de maan, ruimteschepen, raketten. Komt het door de laatste Star Wars film? Wie weet. Ik weet wel dat het galaxy thema hot is! Je ziet het steeds vaker voorbij komen op kinderfeestjes of -verjaardagen, maar ook op babyshowers en bruiloften! Ik ben al een tijdje fan van het galaxy thema en heb vorig jaar voor de tweede verjaardag van mijn zoontje Flynn al een galaxy feestje gegeven! Ik maakte gebruik van holografische folieballonnen in de vorm van een maan en sterren, chroom ballonnen in de kleuren zilver, paars en blauw, super leuke galaxy tafeldecoratie en moon child quotes. Het moon child thema vind ik zó leuk! Lees ook zeker mijn blog waarin ik uitleg geef over het Two the moon galaxy feestje van Flynn!

Passende collecties bij dit thema:

2. Pantone kleur: classic blue

Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone heeft classic blue uitgekozen tot kleur van 2020. Een solide en betrouwbare kleur die met veel andere kleuren te combineren is. En daar ben ik het mee eens! Blauw is een erg stijlvolle kleur voor een feestje en erg mooi te combineren met bijvoorbeeld goud voor een royal effect. Neem zeker eens een kijkje bij onze blauwe versiering en lichtblauwe versiering.

Passende collectie bij dit thema:

3. Natuurtinten

Naast blauw worden natuurtinten ook onmisbaar. 2020 wordt hét jaar van de natuurtinten! Met het duurzamer leven in ons achterhoofd zijn de zogeheten bohemian party’s in opkomst. Neutrale kleurpaletten, als bruintinten, zandkleur en terracotta kleur, zullen overheersen. Dit in combinatie met groen. Denk bijvoorbeeld aan eucalyptus bladeren. Ook roségoud past erg mooi bij een bohemian party. Bloemen zullen iets meer op de achtergrond verdwijnen. Oh, heb je onze nieuwe geboorteborden met natuurtinten al gezien?

De natuurtinten trend zie je trouwens ook terugkeren bij babyshowers. Ik vind zelf een botanisch thema voor een babyshower erg leuk! Daarom vind je deze over een tijdje in de webshop, dus stay tuned!

FOTOCREDITS: @JAMIE.EN.NOE

4. Droogbloemen

Droogbloemen zijn terug van weggeweest! Ik zie dat het steeds vaker gebruikt wordt op bruiloften als decoratie (en dan vooral pampas gras is in!), maar ook op feestjes kom ik het steeds meer tegen. Zoals ik al zei, 2020 wordt het jaar van natuurlijke elementen. Droogbloemen passen hier perfect bij! Verwerk het bijvoorbeeld in je verjaardagstaart, versier je welkomstbord ermee of hang diverse droogbloemen op als een wolk als centre piece. Dit vind ik zo tof voor bijvoorbeeld een babyshower!

FOTOCREDITS: HOUSE OF KIRSCHNER

5. Welkomstborden

Zei ik net een welkomstbord voor een feestje? Jazeker! In 2020 mag het allemaal groot, groter en groots! Je kan ze op elk soort feestje spotten. Babyshowers, gender reveals, verjaardagen… Niets is te gek! Zet ze bij de ingang van je feestje voor een verpletterende eerste indruk. Leuk nieuwtje: wij krijgen super leuke welkomstborden voor verjaardagen in de webshop!

Bekijk al onze welkomstborden in onze webshop.

6. Transparante ballonnen

Deze trend is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het “Instagrambeeld”. Transparante ballonnen worden dé nieuwe musthaves voor elk feestje! Ik zie het ook steeds vaker voorbij komen op Instagram. Grote transparante Orbz ballonnen, transparante ballonnen met confetti, transparante latex ballonnen. Ik vind ze leuk!

FOTOCREDITS: @BEAUDEBOER

7. De verjaardagsbrunch

Gezellig met vrienden en/of familie brunchen om te vieren dat je weer een jaar ouder bent geworden. Je ziet het steeds vaker voorbij komen! Bij een verjaardagsbrunch wordt de tafeldecoratie flink onder handen genomen. Tafelconfetti, diverse plateaus, de allerleukste bordjes, bekertjes en servetjes en natuurlijk tafelconfetti. Je kan hiermee lekker uitpakken! Je ziet de verjaardagsbrunch ook steeds vaker voorbij komen in het theekransjes thema. Natuurlijk mogen fancy hapjes niet ontbreken. Sophie de Ruiter, onze grafisch designer en illustrator, pakte tijdens haar verjaardagsbrunch in pastel thema uit met een smoothiebar en American pancakes. Tof!

Heb je haar blog over haar verjaardagsontbijt al gelezen?

8. De lama

Deze trend wordt misschien wel de grootste van allemaal: de lama! Dit schattige en pluizige dier heeft niet alleen een lieve indruk, het tovert ook een glimlach op iedereens gezicht! Wie houdt er nu niet van de lama? Ga los met lama folieballonnen, taarttoppers, slingers, bordjes, bekertjes, servetjes… Ook een geweldig thema voor een kinderfeestje!

Bekijk de lalala lama party collectie in de webshop.

9. Een duurzaam feestje

Duurzaamheid is de laatste jaren niet meer weg te denken uit onze samenleving. Er komen steeds meer opties om milieuvriendelijker te leven. Deze verschuiving zien wij ook terug in partydecoratie. Denk aan biologisch afbreekbare confetti, bordjes, bekertjes en servetjes. Ben jij al bekend met de ecologische bordjes van Meri Meri? De geschulpte bordjes zijn gemaakt van houtvezels, bamboe, suikerriet en soja-inkt, wat ze biologisch afbreekbaar maakt. Ook de bijpassende servetten zijn afbreekbaar, doordat ze gemaakt zijn van composteerbare materialen en plantaardige kleurstoffen. Perfect voor een eco feestje!

Bekijk de simply eco collectie in de webshop.

10. Pastel party

Ook dit jaar zijn pastelkleuren van de partij. Pastel past bij iedere gelegenheid en je wordt er instant happy van: daarom is het ook zo’n hit! Wil jij zo’n stijlvolle pastel party organiseren? Dan zijn pastelkleurige ballonnen (maak er bijvoorbeeld een ballonnenboog van, zo tof!), pastel paperfans, pastel slingers, pastel confetti en pastel tafeldecoratie niet te missen!

Heb je onze blog met items voor een pastel party al gelezen?